Leffaan Malmin hautausmaalla

Cinespia on yksi Los Angelesin suosituimmista elokuvatapahtumista. Jo yli 15 vuoden ajan leffafriikit ja muut elokuvista kiinnostuneet ovat elokuun öinä katsoneet klassikoita Hollywood Forever -hautausmaalla, jossa lepää suuri joukko elokuvahistorian kirkkaimpia tähtiä. Nyt Pop Up Kino Helsinki tarjoaa elämyksen Cinespian hengessä Malmin hautausmaalla.

Malmin hautausmaapappi Kai Sadinmaan isännöimänä esitetään 19. ja 20.8.  kaksi elokuvaklassikkoa pääsymaksuttomissa ulkoilmanäytöksissä Malmin hautausmaalla. Elokuvat alkavat auringon laskiessa klo 21 jälkeen Pohjoisen portin edustalla olevalla nurmikentällä.

Maanantaina 19.8. nähdään F.W. Murnaun ohjaama mykkäelokuva Sunrise – A Song of Two Humans vuodelta 1927. Elokuvaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen vaikuttavimmista mykkäkauden elokuvista. Elokuva esitetään Yrjänä Sauroksen ja Mikko Perkolan live-säestyksellä.

Tiistaina 20.8. vuorossa on kotimainen klassikko. Risto Jarvan ohjaama ja Arto Paasilinnan romaaniin perustuva Jäniksen vuosi (1977) on teemaltaan yhä ajankohtaisempi. Elokuva kertoo mainostoimistossa työskentelevästä Vatasesta, joka kyllästyy oravanpyörään ja pakenee ruuhkasuomesta matkaseuranaan jänis.

Katsojille on myynnissä kahvia ja syötävää tapahtumapaikan kioskeista jo ennen esitysten alkua. Myös omat eväät ovat sallittuja. Piknik-alusta tai muu istuinviritelmä kannattaa ottaa mukaan. Sateen sattuessa esitykset siirretään hautausmaan kappeliin.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtumaa tukevat Helsingin Seurakuntayhtymä, Helsingin kaupunki ja Suomen elokuvasäätiö.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliViikin kampus on visioissa globaali biobisneksen innovaatiokeskus
Seuraava artikkeliHyvää ja huonoa