Yrttimaantien liiketilat tullaan purkamaan

Yrttimaantien liiketila
Murtovaras tuikkasi liiketilan toisen pään tuleen viime vuoden lokakuussa. Palo aiheutti mittavaa haittaa rakennuksen omistajalle ja vuokralaisille. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Yrttimaantie 26:ssa olleen ravintolan ja kaupan tilat puretaan maan tasalle. Helsingin kaupungin rakennusvalvontapalvelut on antanut luvan purkaa 1960- ja 1970-luvuilla rakennetut myymälärakennukset sekä rakennusten väliin tehdyn varaston.

Purkuluvan mukaan rakennukset poistuvat Töyrynummen maisemasta rakennuspalon vuoksi. Liiketiloista toinen tuhoutui käyttökelvottomaksi viime vuoden puolella tulipalossa 7. lokakuuta. Toisessa tilassa on toiminut viimeksi ruokaravintola Bistro Bella. Paikalliset muistavat rakennuksen hyvin myös siinä aiemmin vuosia toimineesta ravintola Tivolista.

Palossa vaurioituneessa liikerakennuksessa on ollut aikanaan muun muassa elintarvikemyymälä. Viimeksi paikka toimi varastotoimistona ja asuintilana.

Lupapapereiden mukaan rakennusten omistaja ei suunnittele tontille uudisrakentamista. Asemakaavan mukaan tontti on asuin- ja liikerakennusten korttelialuetta.

Purkutyössä on huolehdittava siitä, ettei pöly, melu tai muu haitallinen aine aiheuta ympäristölle haittaa. Poistettavat maa-aineskuormat on peitettävä hyvin.

Tontilla on asemakaavan mukaan oltava puita ja pensaita. Purkuluvan mukaan puut ja pensaat on suojattava, eikä niitä saa vahingoittaa. Poistetun puun tai pensaan tilalle on istutettava uusi. Tontti tulee tasata ja siistiä ennen loppukatselmusta.

Asemakaavoittajilla ja kaupunginmuseolla ei ole ollut purkuluvasta huomautettavaa. Naapurien mielipidettä ei ole katsottu tarpeelliseksi kysyä.

Pirjo Pihlajamaa