Tapaninvainion rannalla jonkin verran sinilevää

Tapaninvainion uimarannalla on havaittu jonkin verran sinilevää.

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut seuraa uimakauden aikana eli elokuun loppuun asti säännöllisesti Helsingin 25 yleisen uimarannan veden laatua.

Viime viikolla vesinäytteet otettiin Pakilan, Pikkukosken, Tapaninvainion, Mustasaaren, Pihlajasaaren, Suomenlinnan ja Uunisaaren uimarannoilta. Kaikki tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä.

Näytteenoton yhteydessä havaittiin Mustasaaressa, Pihlajasaaressa, Uunisaaressa, Pakilassa ja Pikkukoskella runsaasti sinileviä, Suomenlinnassa ja Tapaninvainiossa niitä havaittiin hieman vähemmän. Sinilevien määrä ja esiintyvyys voi kuitenkin vaihdella suuresti riippuen vallitsevista tuulista ja lämpötilasta.

Vähäinen sinilevämäärä, joka ei ole silmin havaittavissa, ei estä uimista. Jos vedessä näkyy runsaasti sinilevää, on suositeltavaa välttää uimista ja käydä suihkussa heti uimisen jälkeen. Etenkin lasten tulee välttää uimista, jos vedessä on sinilevää.

Sinileväpitoista vettä ei tule niellä eikä käyttää talous-, kastelu- tai löylyvetenä. Lisäksi on hyvä varmistaa, etteivät lemmikkieläimet pääse sitä juomaan.

Uimaveden lämpötila oli viime viikon alussa otetuissa näytteissä 19–22 asteen välillä.

Uimarantaveden hygieenistä laatua arvioidaan määrittämällä näytteistä suolistoperäisten enterokokkien ja Escherichia colin esiintyvyys. Sinilevän määrä arvioidaan aistinvaraisesti näytteenottojen yhteydessä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliYrttimaantien liiketilat tullaan purkamaan
Seuraava artikkeliMalmin lentoaseman suojelu uudelleen ympäristöministeriöön