Pihlajamäessä maalattiin ja sukellettiin tunneliin

Graffitiseinän värikkäässä lopputuloksessa näkyi monen tekijän kädenjälki. Kuva Skanskan arkisto

Skanska järjesti yhdessä Pihlajamäen nuorisopuiston kanssa naapuritapahtuman, jossa Skanskan työmaan aita sai graffitipinnan, halukkaat pääsivät tutustumaan tunnelityömaahan ja Nuorisopuistossa tarjoiltiin lettuja.

Pihlajamäen jätevedenpumppaamon työmaalla oli maanantaina hieman erilainen työpäivä. Työmaan puinen suoja-aita toimi maalauspisteenä ja Pihlajamäen nuorisopuisto järjesti maalauksen ohessa myös muuta aktiviteettia nuorille.  Erityisen innostuneita nuoret olivat pääsystä työmaavierailulle jätevedenpumppaamoon, jota Skanska saneeraa.  Kohde sijaitsee noin 50 metrin syvyydessä kallion sisässä.

-Paikalla oli satakunta ihmistä ja tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut, erityisesti työmaakierroksia pidettiin mielenkiintoisina. Monille työmaavierailu oli ylipäätään ensimmäinen laatuaan, kertoo Skanskan viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen.

Skanska Infra Oy saneeraa Pihlajamäessä Keski-Uudenmaan vesiensuojelun liikelaitoskuntayhtymän jätevedenpumppaamoa, joka sijaitsee noin 50-60 metriä maan pinnan alapuolella kallion sisässä.

-Saneerauksen yhteydessä vahvistetaan tunnelin kalliorakenteita, tilat palo-osastoidaan ja tunnelin LVISA-tekniikka uusitaan. Projekti valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä, Heikkinen tarkentaa.

Työmaan vieressä sijaitsee monipuolinen Pihlajamäen nuorisopuisto, jossa toimii myös kaikille avoin nuorten ylläpitämä Kahvila Linnunpesä. Yhteistyöpäivä Skanskan kanssa otettiin ilolla vastaan.

Pihlajamäen nuorisopuiston vastaava Erkki Laukkanen Helsingin kaupungilta kertoi naapuritapahtuman olleen myös nuorisopuiston väelle ja asiakkaille ainutlaatuinen ja ikimuistoinen.

-Saimme mukana olleilta ainoastaan positiivista palautetta. Tunnelityömaalla vierailleet olivat häkellyttävän tyytyväisiä kokemaansa. Tunneli on ollut asukkaille mysteerinen paikka, joten heille oli hienoa päästä kurkistamaan sinne, tiesi Laukkanen kertoa.

Työmaan aitaa kävi pitkin päivää spraymaaleilla koristelemassa mieleisekseen monen ikäistä väkeä. Tyyli oli vapaa.

Teija Loponen