Loman aikaa

teija loponen

Heinäkuu on alkanut ja moni muu asia loppunut, nyt heinäkuussa valtaosa kaikenlaisesta järjestetystä toiminnasta on katkolla. Julkinen liikenne on harventunut ja liikenteessä on muutenkin hiljaisempaa. Lämpiminä päivinä ruuhkaa on lähinnä uimarannoilla ja viileissä kirjastoissa.  Ja leikkipuistoissa, joissa lapsiperheitä on juhannuksen jälkeenkin näkynyt paljon, osasyynä niiden vetovoimaan on lasten saama leikkiseura ja lounaskeitto. Kaikki eivät kuitenkaan lomaile heinäkuussa. Useimmat työpaikat pyörivät keskikesälläkin, joskin vähemmällä väellä ja osin kesätyöntekijöiden voimin. Myös rakennusalalla työt jatkuvat.

Parhaillaan möyritään maata Tapulikaupungin urheilupuistossa, joka saa uuden pinnoitteen sekä Fallkullan kiilassa ja monissa muissakin paikoissa. Uutta rakennetaan ja vanhaa peruskorjataan. Vanhoja päiväkotirakennuksia puretaan ja niiden väistötiloja viimeistellään käyttöön. Samanaikaisesti nousee uusia asuintaloja moniin kaupunginosiin. Asemakaavamuutoksia luonnostellaan täydennysrakentamista varten. Vanhaa puretaan pois uuden alta, mutta toivottavasti myös paikallishistoriallisesti merkittäviä rakennuksia yhä säilyy. Yksi sellainen on Malmin vanha nuorisotalo torin kupeessa.

FinSote 2018-tutkimus julkaistiin kesän korvalla. Se kertoo paljon hyvinvointiin ja terveyspalveluihin liittyviä asioita ympäri Suomen. Osa on faktatietoa, osa kuntalaisten mielipiteisiin liittyviä. Yksi kysymyksistä liittyi onnellisuuteen. Helsingissä tähän vastasi 3520 asukasta viime syksynä. Neljän vastausta edeltävän viikon aikana peräti lähes 55 prosenttia Koillisen asukkaista koki olleensa onnellinen. Tulos on hieno, sillä se on koko Helsingin korkein. Esimerkiksi Pohjois-Helsingin puolella vain 50,2 % oli kokenut itsensä onnelliseksi ja muualla Helsingissä luku on vielä alhaisempi. Onnellisuuteen on paljon syitä. Olivatpa ne mitä tahansa, niistä kannattaa yrittää pitää kiinni. Kesä ja loma tekevät monet onnellisiksi. Mekin jäämme tämän lehden myötä viettämään kesälomaamme. Palaillaan elokuussa

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKunnallisten uimahallien uimavesi puhdasta
Seuraava artikkeliValokuvanäyttely nuorista ja eläimistä