Päättäjien palsta: Terhi Peltokorpi ja Björn Månsson

valtuutetut
Kauko Koskinen, Veronika Honkasalo, Heimo Laaksonen, Alviina Alametsä, Sinikka Vepsä, Abirahim Hussein, Terhi Peltokorpi, Björn Månsson ja Mari Rantanen

LUKIJA KYSYY

  1. Miten voisitte vaikuttaa siihen, että Malmia kehitettäessä sen historiasta kertovat vanhat talot (esim. ex-nuorisotalo, puutalo asematerminaalin vieressä) varmasti säilyvät. Nythän nuorisotalo on pahasti rapistunut.
  2. Saisitteko valtuutettuina kaupungin korjaamaan tyhjän nuorisotalon, kun kukaan yksityinen ei tunnu haluavan ostaa sitä?

Terhi Peltokorpi, 44, Suutarila. Kesk. Kaupunginvaltuutettu, keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta. Keskustan eduskuntaryhmän sivistys- ja sosiaalipolitiikan asiantuntija.

  1. Kaupunkiympäristön toimialalla selvitetään parhaillaan Malmin alueen kehittämistä. Ennen kaavoituksen aloittamista kartoitetaan taustatyönä alueen rakennusten historiaa. Kysymyksessä nimettyjä rakennuksia ei ole nyt suojeltu, mutta voisi olettaa, että varsinkin nuorisotalon vanha osa saa kaavamuutoksen yhteydessä suojelumerkinnän. Sitä ei tulla missään tapauksessa purkamaan.
  2. Mielestäni olisi todella hienoa, jos alueen asukkaista, järjestöistä ja yrityksistä löytyisi porukka, joka voisi ottaa tehtäväkseen rakennuksen kehittämisen samaan tapaan kuin Tapanilan kylätila ry on ”herättänyt uudelleen henkiin” Tapanilan vanhan alakoulun rakennuksen. Olen valmis tukemaan tällaista hanketta päätöksentekijänä, kuten tuin Tapanilan hankettakin.

Björn Månsson, 66, Tapanila. RKP. Kaupunginvaltuutettu, RKP:n valt.ryhmän pj, HUS:n hallitus, maakuntavaltuutettu, HOK-Elannon edustajisto ja hallintoneuvosto. Eläkkeellä oleva toimittaja, täyspäiväinen kunnallispoliitikko

  1. Sen puutalon korjaaminen kaupungin ja/tai asukkaiden käyttöön on haasteellista, koska Malmilla on jo Malmitalo ja Malmin palvelukeskus sekä lisäksi esimerkiksi Malmin työväentalo ja ruotsinkielisen nuorisoseuran talo, siellä sairaalaa vastapäätä. On siis vaikeaa perustella esim. uuden asukastilan tarvetta.
  2. Tietysti haluaisin säilyttää ja korjata tuon talon, mutta se vaatisi yksityisiä toimijoita. Näin joudun vastaamaan, kun rehellinen pitää olla.

Alueen poliitikot vastaavat myös lukijoiden kysymyksiin. Voit laittaa niitä sähköpostitse pirjo.pihlajamaa@lahitieto.fi tai tekstiviestillä 045 3489 373.

Edellinen artikkeliNallenrinteen korkeimmassa talossa on 16 kerrosta
Seuraava artikkeliPukinmäen Taidekoulut esittää: Hölmöläisten Pena on kova pätemään