Kesän riemuja

teija loponen

Kesään kuuluvat perinteisesti uiminen ja muukin vesillä liikkuminen, mansikat, jäätelö ja monenlaiset ulkoilumuodot. Vantaanjoki tarjoaa Koillisessa mainion paikan kaksine uimarantoineen viettää lämmintä kesäpäivää rantamaisemassa uiden tai aurinkoa ottaen. Vantaanjoella on myös Tapaninvainion uimarannan kohdalla mahdollisuus melontaan, siellä järjestetään sekä melontakursseja, että vuokrataan kanootteja halukkaille. Jäätelökioskia sinne ei vielä ole saatu, mutta joen toisella rannalla Tuomarinkylän puolella löytyy kahvila-ravintola herkkuja kaipaaville. Huvin ja hyödyn voi yhdistää Pukinmäen matonpesupaikalla, jossa kodin matot saa helposti pestyä itse.

Suosittu kesäpäivänviettopaikka on myös Siltamäen ulkoilupuisto. Siellä voi pelata frisbeegolfia, petankkia, pallotella tai vain ottaa aurinkoa. Fallkullan kotieläintilalle suunnataan jopa vieraiden kera seuraamaan lehmien, lampaiden ja monien muiden eläinten elämää. Pihlajamäen Nuorisopuistossa voi hengailla kavereiden kanssa sekä temppuilla freestyleparkissa skeiteillä, scooteilla ja BMX-pyörillä, joita saa lainata panttia vastaan. Kahvilakin sieltä löytyy. Tanssilavaa ei Koillisessa ole, mutta samaa tunnelmaa saattaa löytyä keskiviikkoisin Ala-Malmin puiston kaupunkitansseista, jotka ovat kaikille avoimet ja maksuttomat.

Kesäkuussa lomaileville oli monenlaista tekemistä tarjolla. Kohta heinäkuun koittaessa järjestetty tekeminen hiipuu. Silloinkin kaupungin sivuilta löytyy esimerkiksi eri kaupunginosien pyöräilyretkiehdotuksia sekä kotikaupunkipolkuja, joiden varsilla on mielenkiintoisia tutustumiskohteita. Lomalla ei tarvitse lähteä kauas, omiakin kotikulmia voi tutkailla turistin silmin. Monenlaista historianähtävyyttä ja taidettakin voi bongata jokaisesta kaupunginosastamme. Lähitieto ilmestyy vielä kerran ennen lomataukoamme, heinäkuussa mekin lomailemme.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliRintatiellä sijainnut Siimeksen tila on Puistolan vuoden perinnetalo
Seuraava artikkeliLonginojalla runsaasti uusia taimenenpoikasia