Stebupuistolla viralliset avajaiset – Mosalaiset kunnostivat talkoilla metsäpuiston

Stebupuisto aikakapseli
Erru Ormio esittelee aikakapseliin kätkettäviä tavaroita, mosalaiset katsovat silmät tarkkana. Kuva Teija Loponen

Tapanilassa päiväkoti Impivaaran vieressä sijaitseva Stebupuisto on nyt virallisesti avattu. Nauhan leikkasi kaupungin vapaaehtoistyön koordinaattori Armi Koskela ja lapset saivat upottaa aikakapselin kiven alle piiloon.

Tapanila-Seuran ideoima ja jäsenineen toteuttama hanke Stebupuiston muuttamisesta ryteiköstä lasten käyttöön sopivaksi puistometsäksi on saavuttanut sellaisen vaiheen, että avajaisia saatettiin viettää hyvillä mielin.

Puistossa on raivattu kaupungin puolesta puita pois, talkoolaiset ovat haravoineet, keränneet risuja, sekä kitkeneet nokkosia ja jättipalsamia useaan otteeseen. Kaupungin luvalla iso muuntamo on maalattu Antti Kalakiven sekä Impivaaran päiväkodin ja Tapanilan ala-asteen 1-2-luokkalaisten toimesta.

Kaupunki on tuonut paikalle Stebupuiston aktiivien toivomia isoja kiviä ja puunrunkoja lasten leikkipaikoiksi ja istuskeluun. Kaupungilta saaduilla avustuksilla on työvälineiden lisäksi hankittu viljelylaatikoita, joihin päiväkodin lapset istuttivat vihanneksia ja he myös huolehtivat niiden kastelusta.

Viime torstaina pidettyihin avajaisiin oli kutsuttu vapaaehtoistyön koordinaattori Armi Koskela, joka on ollut paljolti apuna kaupungin suuntaan hankkeen edistämisessä. Hän sai myös kunnian leikata puiston avausnauhan, lapset kantoivat hänelle isolla tyynyllä muhkeat sakset leikkuuta varten.

-On ollut iso seurata tätä hanketta ja etenkin on ollut äärettömän hienoa huomata, että kyllä me kaupungin organisaatiossakin onnistumme välillä toimimaan hyvinkin nopeasti ja joustavasti, kuten vaikkapa alun puunkaadoissa huomattiin. Tämä on eräänlainen pilottihanke asukasyhteistyössä, tästä me olemme saaneet paljon hyvää kokemusta ja haluankin kiittää kaikkia hyvästä yhteistyöstä, totesi Koskela.

Ja kun avajaisista oli kyse, poksauteltiin kuohuviinipulloja auki sekä lapsille limsoja, lisäksi Tapanila-Seuran puheenjohtaja Tarja Koskela totesi, että tänään on sitten kaikilla poikkeuksellisesti karkkipäivä.

Stebupuiston eteen paljon suunnittelua ja talkootyötä tehnyt Erru, Ormio esitteli teräksistä aikakapselia, johon solahtivat sisään Tapanilan Tuuli ja Koillis-Helsingin Lähitieto –lehdet, ala-asteen rintanappeja, Impivaaran päiväkodin viesti ja vähän muutakin tulevien sukupolvien vuosikymmenten päästä löydettäväksi puiston kätköistä.

Mosan oma paikallispoliisi Janne laskeskeli Mosan Naapuriorkesterin soittaessa, että paikalla oli noin 80 henkeä ja koska osa oli jo lähtenyt pois, oli avajaisiin osallistunut kaikkiaan satakunta ihmistä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKasvisruokaa ja fillarivuokrausta Malmin asemalle
Seuraava artikkeliPelkkiä voittoja!