Revontulentiellä juhlittiin isosti

Aurinkoisiin pihajuhliin saapui suuri määrä taloyhtiön asukkaita. Kuvat Jani Jakonen

Harva taloyhtiö järjestää asukkailleen niin hienot ja suuret syntymäpäiväjuhlat kuin Suutarilan suurin rivitaloyhtiö Asunto Oy Revontulentie 4.

Juhlatoimikunnan puheenjohtaja Markku Nurminen kertoi, että Revontulentie 4 oli valmistuessaan Pohjoismaiden suurin rivitaloyhtiö pinta-alaltaan.

-Alueemme on 5,5 hehtaaria ja asuntoja on 156. Jopa 38 prosenttia nykyisistä asukkaista on alkuperäisiä, eli he ovat asuneet tässä 40 vuotta. Se on iso osuus, Markku Nurminen sanoi.

Nurmisen mielestä oli loistavaa, että taloyhtiö pystyi viimein järjestämään kaikille asukkaille yhteisen juhlan. Esimerkiksi 30-vuotisjuhlat jäi pitämättä.

-Nyt olen ollut taloyhtiön hallituksessa muutaman vuoden ja sain tahtoni läpi ja annettiin vihreää valoa. Ajattelin, että juhla luo yhteisöllisyyttä kun asukkaat tutustuvat toisiinsa. Meillä on kaikki hoidettu sillä tavalla hyvin tässä taloyhtiössä, että on varaa järjestää tällainen juhla, Markku Nurminen jatkoi.

Lauantaina pidetyssä 40-vuotisjuhlassa oli aamulla lipunnosto ja iltapäivällä iso pihatapahtuma. Pihalla oli juhlateltta, taikurin esitys, lasten ongintapiste, orkesteri ja juontamassa televisiotähti Eeva Litmanen. Tarjolla oli tarjolla paellaa, useita kesäsalaatteja ja täytekakkukahvit.

-Kaikki asukkaat ovat olleet todella innostuneita juhlasta ja vapaaehtoisia on ollut auttamassa järjestelyissä, kertoi juhlakoristeluihin osallistunut talon asukas Ritva Torni.

-Erittäin valoisin mielin juhlin. Taloyhtiö on hyvin hoidettu ja nämä juhlat osoittavat selkeästi, että meillä on hyvä henki talossa, kertoi taloyhtiön hallituksen jäsen Ossi Nurminen.

 Asunto Oy Revontulentie 4:n 40-vuotisjuhlaan osallistui myös runsaasti taloyhtön alkuperäisiä asukkaita, jotka muuttivat kohteeseen vuosina 1979-1980.

-Hyvällä mielellä tulin kun on kaunis sää. Vähän uteliaisuuttakin on mukana, kun tämä on ensimmäinen tällainen juhla alkuaikojen jälkeen, kertoi Olli Tiusanen.

 Raila ja Paul Lauraeus tulivat näkemään uusia asukkaita, tapaamaan vanhoja ystäviä sekä maistelemaan hyvää ruokaa.

-Minusta on hyvä juttu, että melkein 40 prosenttia on jäljellä meitä alkuperäisiä asukkaita. Se merkitsee sitä. että ihmiset ovat tykänneet asua täällä. Talot on korjattu ja niissä on hyvä asua, Paul Lauraeus kertoi.

 Harvalla taloyhtiöllä on tänä päivänä enää omaa, taloyhtiössä asuvaa talonmiestä, mutta Revontulentie 4 on ollut poikkeus tässäkin asiassa. Juhlan toinen aihe oli 37 vuotta talonmiehenä toimineen Silvo Kaipaisen eläkkeelle jäänti ensi vuodenvaihteessa.

-Pikkuisen haikealta tuntuu, mutta onneksi jään tähän edelleen asumaan. Tämä on ollut mieluinen työmaa ja olen tullut hyvin toimeen asukkaiden kanssa, Silvo Kaipainen kertoi.

Sini Lauriala kehui, kuinka asukkaat ovat olleet tyytyväisiä talonmieheen, joka on tehnyt aina vähän ylimääräistä esimerkiksi auttamalla talon iäkkäitä asukkaita.

Kaiken kukkuraksi Asunto Oy Revontulentie 4 on julkaissut juhlavuotensa kunniaksi historiikin ”40 vuotta eloa ja iloa Revontulentiellä”. Kirjan mukaan kyseessä on edelleen yksi Suomen suurimmista rivitaloyhtiöistä.

Jani Jakonen

Mukana juhlissa Sini Lauriala (vas.), Raila Lauraeus, Paul Lauraeus ja Olli Tiusanen.
Edellinen artikkeliRiku Ahola Tapanilasta TUL:n joukkojen juhlan veturi
Seuraava artikkeliErän Karaten salihanke etenee