Kesäkuun iloja

teija loponen

Koululaisten kesäloma on kestänyt nyt muutaman päivän. Osa heistä lähti heti leireille, jotkut osallistuvat Malmitalon kesäparkkiin Ala-Malmin puistossa, osa pienimmistä koululaisista pääsi ehkä lomailemaan isovanhempien luo ja isommista onnekkaimmat ovat saaneet kesätyöpaikan. Koululaisten pitkä kesäloma on etenkin pienimpien koululaisten kohdalla vanhemmille aina hankala paikka. Yksin ei lasta haluaisi pitkäksi päiväksi jättää. Leikkipuistoista löytyy toki seuraa ja tekemistä sekä lounasta, mutta niissäkään eivät kaikki ilman omaa kaveria viihdy. Vaihtoehdoksi kaupungin eri toimialat sekä urheiluseurat järjestävät ohjelmallisia päiväleirejä tarjoamaan mukavaa ja liikunnallista tekemistä vapaapäivien viettämiseen.

Ensi keskiviikkona vietetään Helsinki-päivää. Pääkaupunkimme synttäreiden kunniaksi järjestetään vuosi vuodelta enemmän mielenkiintoista ohjelmaa. Lomalaisten iloksi tapahtumia on aamusta lähtien ympäri Helsinkiä. Vastaavasti työssä käyviä saattaa harmittaa, etteivät pääse osallistumaan kaikkeen mihin haluaisivat. Yksi perinteikkäimmistä tapahtumista Helsinki-päivänä on Puistola-Seuran järjestämä Satakielikierros. Iltamyöhästä keskiyön yli ulottuva Malmin lentokentän ulkoilupolun kiertävä luontolenkki kerää aina huikeat määrät osallistujia ajankohdasta huolimatta. Eivätkä kaikki suinkaan ole puistolalaisia.

Aika näyttää, kuinka pitkään satakielikierroksia voidaan järjestää ja kauanko niillä riittää kuunneltavia lintuja, mikäli kaupungin suunnitelmat lentokentän rakentamisen suhteen etenevät. Luontoaktiivien muutama viikko sitten valtuutetuille järjestämä luontokierros oli varsin silmiä avaava, lentokentän alueen niityt ympäristöineen tarjoavat turvallisen kodin varsin monille uhanalaisille kasveille, hyönteisille, lepakoille ja linnuille. Tietoisku luonnonvaraisten niittyjen merkityksestä olisi tarpeellinen kokemus kaikille kaupunkilaisille.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliVenom loisti SM-finaalissa
Seuraava artikkeliÖtökät valtasivat Stebupuiston muuntamon