Sisulla

teija loponen

Suomalaisten kuuluisan sisun sekä kansallismielisyyden on jo välillä arveltu heikentyneen ja haalenneen, mutta sunnuntai-iltainen jääkiekon MM-voitto osoitti, että kumpaakin löytyy. Nuoret kiekkoilijat eivät NHL:n tähtiä kumarrelleet, vaan osoittivat, että tahto ja taito ovat tärkeämpiä. Sisulla selvittiin vaikeista tilanteista ja altavastaajan asemasta. Voiton lähestyessä olivat suomalaiset harvinaisen kansallismielisiä, siniristiliput oli löydetty kätköistä liehuteltaviksi ja Maamme-laulun sanoja tavaltiin kisakatsomoissa. Juhlaan oli aihetta. Sotkemiseen sen sijaan ei. Se on usein juhlinnan harmillinen seuraus.

Sisulla on viety pian loppuun myös tämä lukuvuosi. Viikonloppuna juhlitaan valkolakkien saajia ja muita koulunsa päättäviä, jotka ovat ahkeroineet hyvien tulosten ja jatko-opintoihin pääsyn toivossa. Koillisen lukioista valmistuneiden uusien ylioppilaiden nimet löytyvät kotisivuiltamme, lahitieto.fi. Monelle pienemmälle lapselle tämä kevät on viimeinen päiväkodissa ja hyppy kohta uutta, oppivelvollisuuden alkamista alkaa. Sisua tarvitaan uusissa ympyröissä. Muutokset kun ovat haastavia myös lapsille. Syksyllä moni tenava aloittaa päiväkotinsa väliaikaistiloissa, kun uusia päiväkoteja rakennetaan purettavien tilalle niin Malmilla kuin Pihlajamäessäkin.

Eurovaalit eivät juuri täällä Koillisessa näkyneet.  Mikäli Iso-Britannian ero Euroopan unionista toteutuu, saavat vihreät yhden lisäpaikan europarlamenttiin. Ja silloin tuon paikan saa sunnuntai-illan äänimäärätiedoin puistolalainen 26-vuotias Alviina Alametsä. Nuori vihreä on ollut poliittisella urallaan kovassa nousukiidossa. Malmin lentokentän kiitoratojen keskellä tusinan verran valtuutettuja tutustui viikko lentokentän niittyjen ja lähiympäristön luontoon. Kentällä viihtyy yllättävän moni uhanalainen laji, joka tarvitsee koskematonta niittyä ja kentän suomia piilopaikkoja elinympäristökseen. Luontoasiantuntijoiden tietoiskut antoivat paljon uutta tietoa kaikille kuulijoille.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLentokentän luontoarvot tutuksi valtuutetuille
Seuraava artikkeliKoillis-Helsingin maastoon jyllätään sähkökaapeli