Fiksu assa kehittää palveluja

Fiksu Assa –tapahtumassa ei väentungoksesta kärsitty, mutta niinpä jokainen halukas pääsi keskustelemaan kaupungin työntekijöiden kanssa. Kuva Teija Loponen

Malmin aseman vanhassa lipunmyyntihallissa saattoi loppuviikosta tehdä töitä ja tutustua Malmin keskustan visiotyöhön.

Asemat ovat tällä hetkellä pitkälti läpikulkupaikkoja, ankeita ja likaisiakin ja etenkin iltaisin hieman pelottaviksi koettuja.

Nyt kaupunki panostaa asemien viihtyisyyden parantamiseen esimerkiksi pohtimalla niiden yhteyteen erilaisia palveluita.

Malmin vanhassa lipunmyyntipisteessä sai torstaina ja perjantaina tutustua Malmin keskusta-alueen suunnitelmahahmotelmiin, siihen mitä asukkaat, yrittäjät ja täällä asioivat ovat jo Malmille toivoneet sekä antaa omia ehdotuksiaan ja ideoitaan suunnittelijoille tiedoksi.

Yritysluotsi Suvi Tuiskunen sekä Satu Tarula kaupunkiympäristön toimialalta kuuntelivat torstaina ja perjantaina asemalla liikkuvien toiveita. Niitä olivat muun muassa asemien siisteys ja kaupunkipyörien saaminen myös Koillisen asemille.

Asemalla torstaina piipahtanut Pertti Ahola toivoi Malmista Tikkurilan aseman Dixin kaltaista palvelukeskusta. Kaupunkipyörät olivat hänenkin toivelistallaan ja samoin useampien kulkuyhteyksien luominen radan yli.

Malmin kehittäminen on Aholasta hyvä asia, kaikkea vanhaa ei pidä hänen mukaansa hävittää, vaikka kerrostalojakin Malmin keskustaan kyllä sopisi.

Lauantaina esiteltiin Ala-Malmin torilla muun muassa aurinkosähköä kotitalouksille, sähköpyöriä ja lähiruokaa.

Teemana olleet ilmastofiksut arjen palvelut voivat kohdistua esimerkiksi liikkumiseen helpottamaan matkaa asemalle tai asemalta matkustuskohteeseen. Lähituotteiden ja erityisesti lähiruoan etuina ovat myös puhtaus, pakkausjätteiden vähäisempi määrä ja paikallinen kierrätettävyys, siksi niidenkin saatavuus asemien yhteydessä olisi ilmastofiksua.

Lauantainen esittely sai sopivasti lisäpotkua Malmin päivillä vierailevasta väestä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilan eteläosan suunnitelmista muokataan vaihtoehtoa C
Seuraava artikkeliNiin siistiä toimintaa Malmilla!