Iloista menoa

teija loponen

Viime viikolle osuneet helteet saivat ihmiset riemuitsemaan kesäsäiden tulosta. Samalla kun vaatekertoja saattoi vähentää, syntyi kasvoille iloinen ilme ja jonkinlainen riehakkuus tuntui valtaavan etenkin lapset. Tuosta lasten ilosta ja riemusta nautittiin viime torstaina myös perinteisessä Kimalaiscupissa, joka järjestettiin jo 14. kertaa peräkkäin Tapulin kentällä. Malmin Palloseuran suurponnistus sai tänäkin keväänä yli tuhat lasta 32 päiväkodista kirmailemaan iloisesti jalkapallon perässä. Liikuntavirasto oli taikonut 11 nappulakenttää, joilla pelattiin peräti 97 ottelua. Ja kuten retkillä aina, myös Kimalaiscupissa eväillä oli tärkeä merkitys. Makkaroita paistamassa ja muuta huoltoa oli tekemässä lukuisa joukko vapaaehtoisia pelien ohjaajien lisäksi.

Yhteisissä tapahtumissa on äärettömän hienoa se, että yleisö viihtyy, mutta myös järjestäjillä on hauskaa kaikesta työmäärästä huolimatta. Näitä vapaaehtoisvoimin järjestettäviä tapahtumia on kevät täynnä. Tapulissa ja osin myös Suutarilassa ja Siltamäessä saadaan kolmen vuoden ajan nauttia kaupungin Helsingin malli –hankkeen rahoittamista taide-elämyksistä. Juuri nyt Zodiak – Uuden tanssin keskus etsii vapaaehtoisia oppaita kävelykierroksille Tapuliin kertomaan muistoistaan tai historiallisista tapahtumista tai ihan vain lempipaikastaan. Zodiak järjestää myös heinäkuussa Tapulissa kaikenikäisille sopivan tanssipainotteisen päiväleirin. Taidetoiminnasta saa hauskaa piristystä arkeen.

Pitkään Koillis-Helsingin paikallispolitiikassa toimineet Veronika Honkasalo ja Mari Rantanen ovat saaneet jättää hyvästit entiselle työlleen noustuaan juuri kansanedustajien kastiin. Kahden täkäläisen naisen aikaansaannokset on huomattu. Molemmat myös aikovat jatkaa samoilla linjoilla kuin ennenkin, eli edistää tärkeäksi kokemiaan asioita. Aiemmin meiltä ovat Arkadianmäelle nousseet muun muassa Terhi Peltokorpi ja Sirkka Lekman, tosin molemmat varapaikoilta.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliPukinmäen sirkuskoulun kevätesitysten aika
Seuraava artikkeliMalmin tornista 27