Tekemisen riemua

teija loponen

Aurinko hemmotteli pääsiäisenä. Se innosti ulkoiluun sekä leskenlehtiä ja sinivuokkoja bongailemaan, samoin ihasteltiin päivä päivältä suurenevia silmuja puissa. Lämpimän auringonpaisteen seurauksena fillarit kaivettiin viimeistään pääsiäisenä esiin, samoin haravat. Pihamailla käy kova rapsutus, kun maahan jääneet lehdet ja kuivunut ruoho halutaan pois uuden kasvun tieltä. Nyt on hyvä hetki ottaa esille myös kaikki romu ja kodin vaarallinen jäte, sillä maksuttomat HSY:n keräysautot liikkuvat parhaillaan Koillis-Helsingin kulmilla. Keräysautoihin kelpaavat niin romufillarit, kuin vanhat loisteputket ja maalinjämätkin.

Lauantaina vietetään kansallista veteraanipäivää. Sitä juhlistetaan jo perjantaina Malmin kirkolla Isänmaallinen ilta –konsertissa, jonka yhteydessä lasketaan myös seppele kirkon pihamaan muistokivelle. Veteraanien määrä vähenee vuosi vuodelta, mutta vihdoin myös heidän kunnioittamisensa kasvaa. Viimeisillekin veteraaneille myönnettiin 16.4. Suomen Valkoisen Ruusun 1 luokan mitali. Noin 3000 veteraania saa tänä vuonna viettää veteraanipäivää siis tavallista juhlavammin. Suomen puolesta taistelleille toivoisi kaikkea mahdollista apua ja hyvää hoivaa, he ovat sen ansainneet. Nykypäivän ihmisille samanlaisten uhrausten teko voisi olla saavuttamaton paikka.

Viikon päästä ollaan jo vapussa ja toukokuussa. Toukokuu on touhua täynnä, tulee Mosa herää, äitienpäivä, Malmin päivä, Pukinmäkipäivät ja monta muutakin yleistä tapahtumaa. Päiväkodeissa vietetään kevätjuhlia ja pienten lasten vanhemmat alkavat pohtia miten tenava viettää ne kesäpäivät, jolloin vanhemmat vielä ovat töissä. Onko leikkipuistoissa ruokailua, järjestävätkö lähellä toimivat yhdistykset ja urheiluseurat päiväleirejä, saako lapset isovanhemmille hoitoon? Lomakausi herättää jo nyt paljon pohdittavaa.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTulevan pikaraitiotien turvallisuutta epäilty Viikissä
Seuraava artikkeliTerveysasemille hoitoon pääsy vaihtelee