Tullivuorentiellä juntataan paaluja monta kuukautta

Pk Pilvipyörre
Longinojan laaksossa olevan Päiväkoti Poutapilven ympäristö on tällä hetkellä yhtä rakennustyömaata. Skanskan työmaa sijoittuu päiväkodin vasemmalle puolelle. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Longinojan taimenpuron länsipuolen osoitteissa Tullivuorentie 20-30 huhkii pian Junttan PM20 -paalutuskone, joka ei kuulu maan hiljaisimpiin. Kerros- ja rivitalotyömaalla olevasta koneesta voi lähteä kymmenen metrin etäisyydellä noin sadan desibelin ääni.

Junttauskoneen on tarkoitus tulla Longinojan laakson rakennustyömaalle hommiin toukokuun 6. päivä. Paaluja isketään arkisin kello 7-18 välillä. Viikonloppuisin, arkipyhinä ja juhannusaattona työmaa hiljenee.
Skanska Talonrakennus Oy on ilmoittanut Helsingin kaupungille paalutusurakan takarajaksi 9. syyskuuta, mutta työmaasuunnitelmien mukaan junttaus päättynee aiemmin.

Työmaata lähimmät asunnot ovat noin 70 metrin etäisyydellä. Niiden sisätiloissa melulukema voi paalua lyödessä olla noin 50 desibeliä.
Skanska jakaa melutyömaatiedotteen lähiasuntoihin osoitteissa Kellaritie 1 – 9 (parittomat) ja 2 -14 (parilliset), Niinimäentie 2, 3 – 9, Teerisuontie 4, Tullivuorentie 31 – 37 sekä Tuulitie

Helsingin kaupunki on pyytänyt, että Skanska käy sopimassa meluhaittojen torjuntatoimenpiteistä viereisessä päiväkoti Poutapilvessä. Lisäksi Skanskan pitää estää pölyn leviäminen työmaalla ja ympäristössä pesemällä tai sidonta-aineilla.

Työmaalle tuotava polttoainesäiliö on sijoitettava siten, ettei polttoainetta pääse vahinkotilanteessakaan viemäriin tai vesistöön. Tankkauspaikoilla on oltava varustus mahdollisten vuotojen keräämistä ja säilyttämistä varten.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliKoillisesta kaksi eduskuntaan
Seuraava artikkeliPäihteiden käyttäjien oikeudet voittivat lasten oikeudet 1-0