Päihteiden käyttäjien oikeudet voittivat lasten oikeudet 1-0

Pia Pakarinen ja Daniel Sazonov kävivät perehtymässä Siltamäen ala-asteella vanhempien huoleen.

Kaupunginhallitus päätti varata Y-Säätiö sr:lle Suutarilasta tontin kumppanuuskaavoitusta ja tuetun asumisen asumisyksikön sekä valtion tukemien vuokra-asuntojen suunnittelua varten. Viereisen Siltamäen ala-asteen vanhemmat ovat todella pettyneitä päätöksestä.

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari ja kaupunginhallituksen jäsen Pia Pakarinen vieraili Siltamäen ala-asteella vanhempien pyynnöstä perjantaina 5.4. Tapaamisessa oli mukana kaupunginhallituksen jäsen Daniel Sazonov, joka oli myös kiinnostunut kuulemaan koululaisten vanhempien näkökulmia päihteitä käyttävien asumisyksikön rakentamisesta ala-asteen viereen.

-Olemme kirjoittaneet kaikille kaupunginhallituksen jäsenille, mutta nämä ovat harvojen joukossa, jotka ovat edes vastanneet meille, kertovat huolestuneet vanhemmat.

Maanantaina 1.4. oli kaupunginhallituksen esityslistalla ollut kaupunkiympäristölautakunnan esitys tontin varaamiseksi Siltamäestä Y-Säätiölle kumppanuuskaavoitusta ja valtion tukemien vuokra-asuntojen sekä tuetun asumisen asumisyksikön suunnittelua varten. Tuolloin esitys oli jätetty pöydälle kaupunginhallituksen jäsenen Daniel Sazonovin pyynnöstä lisäselvityksiä varten.

Nyt päättäjien kanssa käydyssä keskustelussa käytiin läpi ympäristölautakunnan esityksen, ja Sillanpirtin asukasillassa sekä kaupunginhallituksen esittelyssä pidettyjen esitysten ristiriitaisuuksia, ja monta edelleen epäselvää asiaa nousi esille.

-Esitykseen liittyen ei ole tehty tiettävästi asiaankuuluvia selvityksiä tai lapsivaikutusten arviota. Perusopetuslain 29 §:ssä sanotaan, että opetukseen osallistuvalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Keskustelun perusteella heräsi enemmän kysymyksiä kuin ratkesi, toteavat paikalla olleet vanhemmat.

Päätös asiassa tehtiin kaupunginhallituksessa viime maanantaina, 8.4. Päihteet salliva ehdotus hyväksyttiin enemmistön päätöksellä. 735 allekirjoittajan anomuksella esityksen hylkäämiseksi ei ollut vaikutusta päätökseen. Koska muutoksenhakuoikeutta ei ole, on mahdollinen kuntalaisaloite vielä keino yrittää vaikuttaa asiaan.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTullivuorentiellä juntataan paaluja monta kuukautta
Seuraava artikkeliMarkus Ahosen viidennessä Isaksson-dekkarissa jännitystarinaa kotikulmilta