Aikamoinen yllätys

teija loponen

Eduskuntavaalit ovat takanapäin ja edessä mielenkiintoiset hallitusneuvottelut. Vaalit sisälsivät paljon yllätyksiä. Iloisiin yllätyksiin kuuluu, että kaksi koillishelsinkiläistä ehdokasta raivasi tiensä eduskuntaan. Mukava yllätys oli sekin, että tällä kertaa uusien kansanedustajien joukossa on paljon naisia ja paljon varsin nuoria poliitikkoja. Heidän myötään tapahtuu toivottavasti hyviä uudistuksia ja otetaan käyttöön aivan uusia toimivia käytäntöjä. Onneksi olkoon kaikille valituille ja onnittelut myös kaikille täkäläisille ehdokkaille hyvästä yrityksestä ja mainioista äänimääristä.

Tänä keväänä pääsiäinen ja vappu ovat varsin lähekkäin. Tulevaa viikonloppua vietetään ehkä tavallista viikonloppua rauhallisemmin ja moni osallistuu erilaisiin pääsiäistapahtumiin. Fallkulla ja Haltiala ovat pääsiäisenä suosittuja lapsiperhekohteita. Aikuisille suunnattu keskustassa toteutettava Via Crucis on kerännyt viime vuosina koillisestakin melkoiset katsojajoukot, vaikka esiintyjiä ei nyt tiettävästi täältäpäin ole. Moni myös käynnistää nyt pääsiäisenä mökkikautensa, etenkin kun on ennustettu varsin mukavia säitä. Pääsiäisestä onkin sitten vain reilu viikko riehakkaampaan vapun viettoon.

Vihoviimeisetkin varjopaikkojen lumikinokset ovat sulamassa samaan aikaan kun monessa harrastuksessa vauhti jo hiljenee ja ryhdytään viettämään kauden päättäjäisiä. Toukokuussa ehtii kuitenkin vielä toteutua monta erilaista kaupunginosatapahtumaa, joista aikuisetkin saavat hyviä vinkkejä harrastusvaihtoehdoiksi. Tulossa on myös siivouspäivä ja ravintolapäivä, jotka saavat monet ryhtymään päivän ajaksi kirpparikauppiaiksi ja tai kahvilan pitäjiksi. Puistojen ja torien elävöittäminen myös asukkaiden järjestämillä tapahtumilla on mainio asia ja lisää alueellista yhteishenkeä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliPääsiäisen aikoja Wanhassa Puistolassa
Seuraava artikkeliMLY valitti lentoasemasta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen