Tapulin leikkipuistorakennuksen lähtölaskenta on alkanut

Pian purettava Tapuli ehti seisoa Maatullinpuiston laidalla vuodesta 1997. Kiinteistöä laajennettiin 1992. Viime aikoina tiloista on ollut käytössä vain vessat. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Sisäilmaltaan kelvottomaksi menneelle leikkipuisto Tapulille on nyt purkamislupa. Kimnaasipolku 7:ssä sijaitsevan leikkipuiston purkaa Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.

Helsingin kaupunki on laskenut alustavasti, että 200 neliömetrin kokoisen rakennuksen purkutyöhön uppoaa nelisenkymmentä tuhatta verotonta euroa. Purkuhankkeelle on varattu rahaa sata tuhatta euroa.
Purkutyön jälkeen tontille aletaan rakentaa väliaikaisia leikkipuiston ja päivähoidon tiloja, joiden pitäisi valmistua elokuussa. Purkuluvassa todetaan, että väliaikaisten tilojen tarve on vähintään siihen asti kuin alueelle valmistuu yhdistetty koulu, päiväkoti ja leikkipuistorakennus nykyisen Maatullin ala-asteen tontille. Hanke on merkitty talonrakentamisohjelmaan toteutettavaksi vuosina 2022-24.

Puistolan alueella on kiireellinen tarve saada varhaiskasvatuksen tiloja. Alueen päiväkotitilat ovat täynnä ja Helsingin kaupungin järjestämä neljän tunnin maksuton päivähoito viisivuotiaille lisää käyttöastetta entisestään tulevina vuosina.
Pian purettava Tapuli ehti seisoa Maatullinpuiston laidalla vuodesta 1977. Kiinteistöä laajennettiin 1992. Viime aikoina tiloista on ollut käytössä vain vessat.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMalmin kehittämiseen liittyy arvokkaita kysymyksiä
Seuraava artikkeliViikin Koronaan iso remontti