Hurraa –festivaalin perhepäivässä Käpylehmä-orkesteri ja muutakin kivaa

Käpylehmä-orkesteri ilahduttaa vauhdikkaalla musiikillaan kello 14. Kuva Lauri Hytti

Sunnuntaina Malmitalolla vietetään Hurraa –festivaalin perhepäivää, jossa voi osallistua työpajaan, erilaisiin esityksiin ja muuhunkin hauskaan ihan ilmaiseksi.

Perhepäivän aloittaa kello 13 vauhdikas esitys Glims & Gloms: Raxu Taskunen.
Simo Heiskasen Raxu Taskunen on hauska esitys, jossa yksi esiintyjä esittää kaikki tarinan hahmot. Tarinassa kiepsahdellaan mantereelta toiselle, maan pinnalta maan alle ja takaisin loruriimittelyn tahtiin.

Maailmaa katsotaan pienen, taskuihin hyvin mahtuvan, Raxu Taskusen näkövinkkelistä. Hän on nokkela, vilkas ja kuitenkin erittäin laiska persoona, joka yrittää kaikin keinoin pakoilla ikävinä pitämiään asioita, kuten totuttuja nukkuma-aikoja tai terveellisen ruuan syömistä. Tarinaa elävöittää rekvisiitan kekseliäs hyödyntäminen ja esiintyjän monipuolisesti eri hahmoja ilmentävä äänenkäyttö. Myös  laulujen sanoitukset ovat aivan omaa luokkaansa.
Koko esitys eli käsikirjoitus, ohjaus, musiikki, visuaalinen suunnittelu ja esitys on yhden miehen, Simo Heiskasen, aikaansaannosta.
Nukkien ja lavasteiden toteuttajat ovat Anne Aario ja Nina Ukkonen.
Esityksen kesto on 35 minuuttia ja ikäsuositus 3 vuodesta ylöspäin.

Iltapäivän toinen esitys on Käpylehmä-orkesterin konsertti kello 14. Käpylehmä-orkesterin esitys on täynnä mielikuvitusta, menoa ja meininkiä.
Käpylehmä on toiminut aktiivisesti lastenmusiikin parissa jo vuodesta 2014 musisoiden rakastetun kirjailija Kaarina Helakisan runoutta. Laulut on sävelletty 1988 ilmestyneen Annan ja Matiaksen laulut -kokoelman teksteihin. Marraskuussa 2018 ilmestynyt ”Hulivilivuoren avain” on yhtyeen ensimmäinen levy.
Käpylehmä-orkesteriin kuuluvat Anni Sarasti (piano, laulu, sävellykset), Jenny Jumppanen (laulu), Jere Kolehmainen (perkussiot, laulu) sekä Antti Wuokko (kitara, laulu).

Esitysten rinnalla on avoinna Punaisen maan eläimet –kartonkilelutyöpaja kello 13-15 välillä.
Pajassa pohditaan, miten lapsi voisi mennä retkelle viidakkoon ja astua sisälle maailmaan, joka on yhtä seikkailua? Kirjassa kaikki on mahdollista ja niinpä tenavat viedään mielikuvitusmatkalle punaisen maan viidakkoon.

Jotta seikkailu voisi jatkua kotona, tehdään työpajassa itselle joku tuon ihmeellisen viidakon asukkaista. Se voi olla vaikkapa kilpikonna, flamingo, papukaija, pöllö tai kenties punanenäkarhu tai kaimaani.
Ohjaajana toimii kuvittaja ja graafikko Ina Fiebig.
Samoin iltapäivän aikana voi myös käydä tutustumassa Pohjois-Helsingin musiikkiopiston soitinkokeiluun ja samalla tutustua opiston toimintaan. Kaikille soittimia kokeileville on luvassa ilmapallo.

Maksuttoman ohjelman päätteeksi on maksullinen esitys, kello 15 esitettävä Tohtori Zeiffal, tohtori Zeigal ja virtahepo jota ei koskaan saatu kiinni. Se on kahden näyttelijän koko perheen komedia, jossa kaksi hupaisaa virtahepotutkijaa esittelevät tutkimuskohdettaan yleisölle. Liput 6 e.

Teija Loponen

Sunnuntaina 17.3. klo 13–15 Hurraa!-festivaalin perhepäivä. Työpajoja, esityksiä ja hauskaa tekemistä. Vapaa pääsy.

Edellinen artikkeliKotietukin petti, tukalat paikat
Seuraava artikkeliOnnellisuuden päivä