Seniorit irti arjesta

irti arjesta
Irti Arjesta –ryhmää vetävät Malmilla Ilona Karppanen, Alma-Ruut Karjalainen sekä Jouni Ruuth.  Kuva Reima Heimonen

Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen toimintaa  senioreille järjestetään kevään ajan yhteistyössä Malmitalon kanssa Irti arjesta – luovan toiminnan ryhmänä.

Toiminta on syntynyt vuonna 2018 toteutetun Taiteilija yhteisön vahvistajana -hankkeen pohjalta. Malmitalon tapaamiset ovat osa Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen toimintaa, jonka

tavoitteena on tarjota helsinkiläisille alueellista osallistavaa ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa kulttuuri- ja taidetoimintaa.

Irti Arjesta –ryhmä kokoontuu tiistaisin 5.3.-11.6. välisenä ajanjaksona aamupäivisin kello 10-12 Malmitalon pienessä salissa.

Tapaamisissa tehdään luovia harjoitteita ryhmän osallistujien toiveiden pohjalta, juodaan kahvia ja käydään katsomassa esityksiä.

-Luova toiminta määräytyy ryhmän omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Se voi olla esimerkiksi luovaa kirjoittamista, draamallisia improvisaatioharjoitteita, musiikillisia kokeiluja ja miksei vaikka jongleerausta tai oman pienen esityksen valmistamista. Lähtökohtana ovat kuitenkin ryhmän omat tarpeet ja toiveet. Tarkoitus, on että jokainen voi osallistua toimintaan omien kykyjensä mukaan riippumatta aiemmasta mahdollisesta kokemuksesta, valaisee Alma-Ruut Karjalainen Circo – Uuden sirkuksen keskuksesta.

Esityksiä käydään katsomassa sekä Cirkolla että Malmitalolla.

-Myös esitysten valinnassa otetaan huomioon ryhmän toiveet ja mielenkiinnon kohteet, kuitenkin aikataulujen puitteissa, toteaa Karjalainen.

Ryhmä on tarkoitettu erityisesti ikääntyneille, mutta myös kaikille muille, jotka ovat aamupäivisin kotosalla ja pääsevät siten ryhmään osallistumaan.

Irti arjesta -ryhmän toiminta on osallistujille maksutonta ja tapahtuu säännöllisesti tiistaisin klo 10-12, mahdollisista poikkeuksista kerrotaan erikseen.

Ryhmään pääsyyn ei tarvita erillistä ilmoittautumista, vaan paikalle voi vain mennä tiistaina.

Ryhmää vetävät teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) Ilona Karppanen, musiikkipedagogi (AMK) Alma-Ruut Karjalainen sekä sirkustaiteilija Jouni Ruuth.

Teija Loponen