Koillisessa työn alla kolme paviljonkirakennusta

vilppulantien päiväkotitontti
Paviljonkipäiväkodin pohjatyöt käynnissä osoitteessa Vilppulantie 17. Kuva Teija Loponen

Helsingissä on käynnissä peräti 17 päiväkoti-, leikkipuisto- ja koulupaviljongin rakentamishanketta. Valtaosa paviljongeista rakennetaan väistötiloiksi, mutta joillakin alueilla niihin saadaan myös uusia päiväkotitiloja.

Paviljonkien suuri tarve johtuu siitä, että tänä vuonna on meneillään useita päiväkotien ja koulujen peruskorjauksia, laajennustöitä ja purkuja.

Uusia koulu- ja päiväkotipaikkoja tarvitaan myös väestönkasvusta johtuen ja siksi, että varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten osuuden odotetaan kasvavan.

Nopean rakentamistarpeen vuoksi rakentamista valmistelevat työt on aloitettu mahdollisimman pian kunkin paviljongin sijoituspaikan varmistumisen jälkeen. Paviljongeille on etsitty sijainteja, jotka mahdollisimman vähän vaikuttaisivat tiloja käyttävien lasten ja alueen asukkaiden arkeen.

Rakentamista edeltäviä valmistelevia töitä tehdään jo Pihlajistossa Salpausseläntiellä ja Malmilla Vilppulantiellä. Valmistelevia töitä näissä hankkeissa ovat muun muassa työmaa-aidan rakentaminen, kasvillisuuden raivaus, maamassojen vaihto, tarvittavien huolto- ja saattoliikenteen kulkuväylien valmistelu, puiden suojaus ja mahdollinen puiden kaato.

Näiden lisäksi tulossa on uusi paviljonkipäiväkoti sekä leikkipuisto Tapulin korvaavat tilat Kimnaasipolulle Tapulikaupunkiin sekä  päiväkoti Immolan, daghemmet Staffanin ja leikkipuisto Tervapääskyn korvaavat tilat Immolantielle Tapaninvainioon.

Suurin osa paviljongeista on tarkoitettu väliaikaisiksi. Immolantien koulu-, päiväkoti- ja leikkipuistorakennus on kuitenkin suunniteltu pidempiaikaista käyttöä varten.

Päiväkoti Vilppulan väistötiloiksi Ala-Malmilla tulee kaksikerroksinen paviljonkirakennus, johon saadaan tilat noin 120 lapselle. Päiväkodille rakennetaan oma aidattu piha-alue. Vilppulantien väistötilarakennus olisi tarkoitus ottaa käyttöön jo elokuussa.

Päiväkoti Louhikon kaksikerroksinen paviljonkirakennus nousee leikkipuisto Salpausselän viereen. Hoitopaikkoja tulee 120 lapselle.

Rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön jo ennen kesää.

Päiväkoti Immolan, daghemmet Staffanin, Pukinmäenkaaren peruskoulun 1-2-luokkien ja leikkipuisto Tervapääskyn tilat rakennetaan Immolantielle kaksikerroksiseen paviljonkirakennukseen. Se tulee pitämään sisällään 120 päiväkotilapsen hoitopaikkaa, 50 koululaispaikkaa ja leikkipuistotoiminnan tarvitsemat tilat. Väistötilapaviljongin valmistelevat työt  alkavat pian ja valmis paviljonki on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa.

Tapulikaupungin paviljonkirakennuksen aikataulusta ei vielä ole julkaistu tarkempia tietoja.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliErä karatella tavoitteena oma tila
Seuraava artikkeliSeniorit irti arjesta