Latokartanon leikkipaikalle laitetaan uudet vempaimet

Latokartanon liikuntapuisto
Latokartanoon on rakennettu verovaroin hieno liikuntapuisto. Uusin tulokas on viime kesänä saatu tekonurmikenttä. Sen ongelmana on luontoon leviävä mikromuovi. Kuva Pirjo PIhlajamaa

Latokartanon liikuntapuistossa olevan leikkikentän kuluneet toimintavälineet sekä pinnoite tullaan purkamaan ja tilalle asennetaan uudet.
Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden järjestämässä kilpailutuksessa urakoitsijaksi on valittu Lappset Group Oy.

Työhön kuuluu vanhojen rakennelmien ja pinnoitteiden purku sekä massanvaihto. Rutinoitunut kaupungin leikkipaikkojen tekijäyritys muistaa kaupunkia työstään liki 190 000 euron laskulla.

Minikilpailutukseen osallistui myös Kompan Suomi Oy, joka olisi laittanut uudet leikkivälineet noin 133 000 eurolla. Kaupunki hylkäsi tarjouksen puutteellisena. Tarjous ei sisältänyt purku- ja maanrakennustöitä.

Kaupunki on teettänyt samaisessa liikuntapuistossa olevaan uudenkarheaan tekonurmikenttään liittyviä muutostöitä Lappset Groupiin kuuluvalla Lappset Liikuntapaikat Oy:llä, joka on vastannut koko tekonurmialueen teosta. Kaupunki joutui tilaamaan yhtiöltä muutostöitä heti tuoreeltaan, koska kaupungin tarjouspyyntöpapereissa on ollut virhe. Tekonurmialue on 250 neliömetriä suurempi kuin mitä urakkakilpailutusvaiheessa on kerrottu.

Kaupunki haki viime keväänä tekonurmikentän tekoon valtion avustusta. Kenttä on tullut maksamaan ilman lisätöitä noin 243 000 euroa. Noin 8 700 euron arvoisissa lisätöissä on muotoiltu kentän reunoja ja laitettu Viikinojan puolelle täystekonurmikaistale, jotta mikromuoviksi murskautuva kumirouhe ei leviäisi ojaan. Samalla viereisen liikunta-alueen sinisen joustokerroksen vauriot on paikattu.

Tekonurmikenttien synnyttämää mikromuoviongelma on jo tunnettu tosiasia. Muovia voi kulkeutua maastoon ja vesistöihin. Länsiväylä uutisoi loppusyksystä, että Espooseen on tulossa Suomen ensimmäinen biohajoavaa täyttöainetta käyttävä tekonurmikenttä.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliLumen riemuja
Seuraava artikkeliPormestari tulee Pukinmäkeen