Karate Hel Open tuotti Erälle kunniaa

Karate HEL Open
Karate Hel Open –kisoissa miteltiin kolmella tatamilla aamusta lähtien. Kuva Teija Loponen

Tapanilan Erän karatejaoksen järjestämä Karate Hel Open oli menestys niin järjestelyjen, kuin myös tulosten suhteen. Järjestelijöille suitsutettiin kiitosta ja Erän oman karatekat napsivat kultaa ja pronssia.

Tapanilan Erä Ry Karatejaoksen lajipäällikkö Maija Laaksonen sai jälleen olla ylpeä omasta väestään ja vapaaehtoisten joukosta.

-Lisäksi meillä oli aivan mahtavia yhteistyökumppaneita kisoja järjestämässä ja kiitos kuuluu myös kaikille sponsoreille, Laaksonen kiitteli kisojen tuoksinassa.

Tapanilan urheilukeskuksessa toteutetut kisat keräsivät paikalle 200 kilpailijaa, kansainvälisiä tuomareita 15 ja mukavan määrän myös katsojia.

Erityisen iloinen Maija oli siitä, että Suomen ykköskarateka, maailmanrankingissä 2. sijalla oleva Titta Keinänen oli mukana ja jakamassa palkintoja.

Yksi Erän karaten osallistujista oli 16-vuotias liikesarjassa eli katassa kilpaileva Ronja Piironen, jolla on takanaan niin SM-kultaa ja hopeaa kuin 5. sija PM-kisoissa.

-Aloitin karaten jo 7-vuotiaana, sillä sisko ja äiti kävivät perhekaratessa ja halusin mukaan. Laji on tehnyt minut rohkeammaksi ja itsevarmemmaksi ja lisäksi olen oppinut roppakaupalla itsehillintää ja tarkkuutta, Ronja kertoo.

Lauantaiset kisat olivat Ronjalle kauden aloitus. Ja nappiin meni, tuloksena oli kultamitalit U16 ja U18 –katassa.

-Tavoitteeni olisi saada edustaa Suomea EM- ja MM-kisoissa ja salainen haaveeni on päästä aina olympialaisiin asti, Ronja paljastaa.

Erältä oli kisoissa mukana iso joukko kilpailijoita ja moni onnistui ylittämään itsensä kotikisoissa. Eräläisten tuloksia: U14 +50 kg –sarjassa Lafghani Hanan otti sijan 5. ja katassa U14 sijan 4. Lumi Mäkelä saavutti sijan 4 U16 +54 kg ottelussa, samoin Linnea Salojärvi sarjassa U16 -47 kg.

Ronja Piiroinen otti tuplasti kultaa U16  ja U18 katassa. Ella Mäkelä nousi U16 katassa pronssille. Ellinoora Vaara nappasi hopeaa U18 katassa.

U21 katan kultamitalin sai Bess Mänty, Noora Marttila oli 4.

U18 -59 kg Lumi Mäkelä nousi pronssille, Sanja Pesonen oli 4.

Poikien U16 -63 kg sarjassa Ben Parikka otti pronssia ja U16 katassa sijan 4, Teo Lappalaisen ollessa viides.

U18 katassa Luka Liikka nousi pronssille ja Teo Lappalainen oli neljäs. U21 katassa Luka Liikka oli neljäs.

Junioreiden U18 kata-tiimeistä  Erän karate nousi ykköseksi, toisena oli latvialaisten joukkue.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin tornista 24
Seuraava artikkeliHistoria kiinnostaa