Uusi vuosi ja toiveet

teija loponen

Vuotta 2019 on nyt eletty reilu viikko. Mitään merkittävämpiä ikäviä tapahtumia uusi vuosi ei ole onneksi sisältänyt. Tammikuu on usein varsin hiljainen kuukausi, mutta tänä vuonna jo heti ensimmäisinä viikkoina täällä koetaan useita tavallisuudesta poikkeavia tapahtumia. Tulevana lauantaina Tapanilan urheilukeskuksella järjestetään isot kansainväliset karatekisat, joihin tulee tuomareitakin useista eri maista. Tammikuussa saapuu pormestari Pukinmäkeen asukasiltaa pitämään ja asukkaiden tuntoja kuulemaan. Suomen toiseksi vanhin suomenkielinen teatteri, Tapanilan Työväen Näyttämö, tuo pian ensi-iltaan 110-vuotisjuhlanäytelmän ja tammikuun lopulla saa ensi-iltansa myös Longinojasta kertova dokumenttifilmi.

Mistä vuosi 2019 tulee sitten jäämään mieliin? Jos asiaa kysyy Malmin lentoaseman ystäviltä, he varmasti toivovat, että tänä vuonna tehtäisiin päätös säilyttää kenttä ilmailukäytössä ja myös kehittää sitä erityisesti sähköisen ilmailun kenttänä. Puistola-Jakomäki-Alppikylä -akselilla toivotaan päätöstä rakentaa Helenin biolämpölaitos johonkin muualle kuin Tattarisuolle. Tapanilassa toiveena on vanhan autokoritehtaan säilyminen taidekeskittymänä ja että kohtuukorkeita kerrostaloja rakennettaisiin vain puretun Sanduddin tehtaan tontille. Asukkaita selkeästi huolestuttaa se, että oma asuinympäristö on muuttumassa aivan toisenlaiseksi, vähemmän viihtyisäksi ja turvalliseksi.

Suutarilassa ja Tapulikaupungissa asukkaiden suurena toiveena on edelleen yhteisen kokoontumispaikan löytyminen tai vähintäänkin seurakuntakotien säilyminen. Seurakuntakodit ovat avanneet ovensa monille muillekin toimijoille kokoontua, sillä kokoustiloista on iso puute. Yksi asukkaiden toive kaupunkiin päin onkin, että jokaisessa kaupunginosassa olisi jokin isompi yhteiskäyttötila, jotta erilaiset toimijat ja järjestöt voisivat hyödyntää. Puistolassa sellaista toivotaan vanhaan kansakouluun, joka on vuokrattu päiväkotikäyttöön. Kaikille osapuolille on hyötyä siitä, että asukkaat pääsevät kokoontumaan, suunnittelemaan ja tekemään yhdessä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKylätila palkkasi Kaisan kyläavustajaksi
Seuraava artikkeliTapanilasta lähtee taas vanha talo poikineen