Taiteen Sulattamo rantautui Malmille

Hankkijan talo
Vanhasta Hankkijan talosta löytyy myös Taiteen Sulattamon tukipiste.

Syksyllä Malmin raitille rantautunut Taiteen Sulattamo järjestää Malmilla viikoittain kokoontuvia luovia työpajoja. Helmikuussa Malmitalolla koetaan lähes viikon ajan Taiteen Sulattamon tuottamaa kulttuuritarjontaa.

Taiteen Sulattamo on perustettu kaikkia niitä varten, jotka haluavat ilmaista itseään, kokeilla taiteellisia menetelmiä, parantaa mielen hyvinvointia ja elämänhallinnan taitojen lisäämistä.

Sulattamon työpajoissa tavataan vierailijoina taiteen alan ammattilaisia ja alaan perehtyneitä ohjaajia. Pajat ovat avoimia kaikille ja niihin voi osallistua ikään, taitoihin tai diagnoosiin katsomatta. Osallistumisen kriteeriksi riittää oma kiinnostus asiaa kohtaan.

Taiteen Sulattamon Tukikohdassa, Malmin Raitti 17 C,  kokoonnutaan maanantaisin Kokemuskahvien merkeissä.  Tarkoituksena keskustella avoimesti omista, sekä muiden kokemuksista ja oppimista asioista. Samalla pohditaan, miten kehittää ja parantaa Sulattamon toimintaa palvelemaan paremmin kävijöitä.

Työpajatoimintaa on myös eri taiteenaloihin liittyen. Luovan kirjoittamisen työpajaan kokoonnutaan tiistaisin Malmin nuorisotalolla Kunnantiellä.  Siellä keskitytään kirjallisen ilmaisun kehittämiseen ja tuotetaan tekstiä niin teatterin käsikirjoituksiin kuin blogeihin tai vaikkapa vain omaksi iloksi.

Improvisaatio- ja teatterityöpaja kokoontuu myös Malmin nuorisotalolla. Torstaisessa teatterityöpajassa tutustutaan teatterin, improvisaation ja näyttelijäntyön perusteisiin.  Pajassa käydään läpi erilaisia kontaktiin, kehonkieleen, äänenkäyttöön ja artikulaatioon liittyviä harjoituksia, tutustutaan teatteri-improvisaation harjoitus- ja esitystekniikoihin, tarinan rakentamiseen sekä musiikki-improvisaatioon. Tavoitteena on toteuttaa improvisaatiokeikka Taiteen Sulattamon festivaaleilla toukokuussa.

Mukaan voi lähteä missä vaiheessa tahansa eikä aiempaa kokemusta tarvitse olla.

Perjantaisin nuorisotalon tiloissa järjestetään työpaja vaihtuvalla teemalla. Työpajan vetäjänä toimii Tarja Kinnunen ja pajassa käytetään eri taiteen menetelmiä itseilmaisun välineenä.

 

Kulttuurin ja kohtaamisen viikko

Sulattamo on suunnitellut Malmitalolle helmikuulle lähes viikon mittaisen ohjelmiston, jonka päätavoitteena on tuoda erilaiset ihmiset kohtaamaan toisensa kulttuurin parissa.

Viikon aikana nähdään erilaisia esityksiä, joissa yleisö pääsee osallistumaan niin katsojan roolissa kuin myös osana itse esitystä.

Malmitalolla pääsee osallistumaan myös Sulattamon järjestämiin taidetyöpajoihin sekä yhteistyökumppani Kukunori ry:n järjestämään Kävelyfutis tapahtumaan. Malmitalo -viikolla esitellään myös ensimmäisiä Kaunis mieli -hankkeen valmistuneita kulttuurikokemusasiantuntija tarinoita.

Viikon aikana nähdään muun muassa Riisuttu elämä –esitys, joka on Suomen ensimmäinen kulttuurikokemusasiantuntijamenetelmällä valmistunut näyttämöteos. Näytökset ovat keskiviikkona ja lauantaina klo 19. Näytökset ovat maksullisia, muu ohjelma maksutonta.

Kenen ääni kuuluu? esitykseen on vapaa pääsy, mutta ilmoittautuminen on tarpeen (tarja.kinnunen@taiteensulattamo.fi), sillä esitykseen mahtuu vain pieni määrä katsojia.

 

Taiteen Sulattamo ry

  • Yhdistys on mielenterveystoipujien ja muiden syrjäytymisvaarassa olevien erityisryhmien sekä taiteenalojen ammattilaisten perustama yhdistys.
  • Sulattamo tuottaa yhteisöllistä taidetta ja antaa jokaiselle mahdollisuuden olla osana taidetta tuottavaa yhteisöä. Sen toiminta kehittää elämänhallinnan taitoja taiteellisen ilmaisun, osallisuuden ja vastuun kautta.
  • Yhdistys on perustettu keväällä 2013. Sen perustajia ovat ohjaaja, mielenterveyshoitaja Eveliina Lafghani, näyttelijä-tuottaja Panu Vauhkonen ja tanssija-koreografi Jaana Irmeli Turunen.
  • Taiteen Sulattamo tuottaa ammattitasoista kulttuuria ja taidetta yhdessä ammattitaiteilijoiden kanssa.

Teija Loponen

 

 

 

Edellinen artikkeliMusta vyö houkutti Luka Liikkaa
Seuraava artikkeliOsallistu lumiukkokisaan!