Musta vyö houkutti Luka Liikkaa

Luka Liikka
-Tavoitteeni on tuoda tulevissa kisoissa esiin uusia asioita sekä korjata sellaista, mikä on ollut harjoittelun alla loppusyksyn ajan, kertoo Luka. Kuva Mikko Rajala

Lukuisia kansainvälisiäkin kisoja käynyt ja niissä menestynyt Tapanilan Erän karaten Luka Liikka innostui 7-vuotiaana karatesta äitinsä ystävän kautta.

Nyt Luka on ehtinyt harrastaa karatea jo 10 vuotta ja edetä urallaan. Tavoitteitakin riittää, tulevaisuuden haaveena on arvokisoissa mitaleille pääsy.

-Aivan alkuun karatessa minua koukutti vöiden suorittaminen ja ajatus siitä, että minulla on joskus mahdollisuus omistaa musta vyö, nuorukainen kertoo.
Kilpailemaan hän ryhtyi noin kolme vuotta karaten aloittamisen jälkeen.
-Minulla on lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä kisoja takana. Menestys on ollut ulkomailla etenevää, mutta kotimaassa se on yleensä siinä kolmen parhaan hujakoilla.

Enää Luka ei osallistu ottelusarjaan, sillä hän sai useampia sen verran kovia pääosumia vuoden sisään, että oli turvallisempaa siirtyä liikesarjaan.
-Liikesarjoissa minua kiinnostaa tarkkuus. Arkielämässä olen aika huolimaton, mutta liikesarjassa huolimattomuuteen ei ole varaa. Onnistumisen iloa saan yleensä enemmän hyvin menneestä treenistä kuin kisasuorituksesta. Tosin tietysti kisasuorituksen meneminen hyvin on aina asia, josta tulee hyvä fiilis!

Karate sopii Lukan mielestä kaikille, jotka kaipaavat monipuolisuutta ja vauhtia elämäänsä. Vastapainoksi Luka itse harrastaa karaten rinnalla skeittausta ja musiikin tekemistä.
-Tavoitteeni tulevaisuudelle on tason nostaminen koko ajan korkeammalle, kuten arvokisamitaleille nousuun. Erän Karate on minulle juuri sopiva seura, sillä valmentajat ovat osaavia ja ymmärtäväisiä sekä harjoittelumahdollisuudet todella hyvät myös tilojen ja ajomatkan osalta, Luka toteaa.

Luka Liikka on mukana Tapanilan Erän karaten joukkueessa Karate HEL Open-kisoissa Tapanilan urheilukeskuksessa lauantaina.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKarate HEL Open lauantaina Tapanilassa
Seuraava artikkeliTaiteen Sulattamo rantautui Malmille