Karate HEL Open lauantaina Tapanilassa

Tapanilan urheilukeskus täyttyy jälleen lauantaina kotimaisista ja ulkolaisista karatekoista ja tuomareista. Teija Loponen

Tapanilan Erän karatejaos järjestää yhteistyökumppaneineen kansainväliset Karate HEL –Open karatekilpailut tulevana lauantaina.

-Tällä hetkellä ilmoittautuneita on 165. Ilmoittautuminen on avoinna vielä tämän viikon, joten noin 200 kilpailijaan saatetaan päästä, arveli kisojen johtaja, Erän karaten lajipäällikkö Maija Laaksonen viime viikolla.

Kisatunnelmaan Tapanilassa pääsee heti lauantaina aamusta.

-Karsinnat alkavat klo 10.30. Suuri osa sarjoista käydään heti karsinnan perään loppuun asti. Superfinaalit eli ennakkoon kovimpien sarjojen finaalit käydään noin viidestä eteenpäin parin tunnin ajan, finaalit loppuvat ehkä siinä kello 19 aikoihin, kertoo Laaksonen.

Kisoissa tullaan näkemään varsin mielenkiintoisia otteluja ja kilpailijoita.
-Iloksemme koko Suomen nuorten EM -joukkue osallistuu kilpailuun.

Erältä Bess Mänty osallistuu U21 kataan. Hän oli viime vuonna nuorten EM-kilpailuissa pronssiottelussa ja on lähdössä helmikuussa jälleen  nuorten EM-kilpailuihin.  Erältä nuorten EM:n osallistuu Bessin ohella Ellinora Vaara U18 kata ja Sonja Voutilainen U21 -68kg ottelu.

-Kilpailuun on tulossa paikalle Suomen tämän hetken ykköskilpakarateka, Titta Keinänen. Titta on maailmanrankingissa sijalla 2. naisten +68kg ottelusarjassa, kun viisi parasta per painoluokka pääsee Tokion olympialaisiin, iloitsee Maija Laaksonen.

Virosta on osallistumassa U16 ja U18 -ikäluokkiin heidän PM/nuorten EM-edustajia. Latviasta on puolestaan tulossa nuorempien U12 ja U14 sarjoihin mielenkiintoisia tulevaisuuden lupauksia.

Kisajärjestelyt ovat hyvällä mallilla.

– Sitä nyt vähän jännitetään, miten sää vaikuttaa ulkomaalaisten tuomareiden lentoaikatauluihin ja tavaroiden kuljetuksiin. Ulkomaalaisia tuomareita on kisoihin tulossa kaikkiaan 15.

Erityisen iloinen kisajohtaja on siitä, että vapaaehtoisia on tulossa jälleen erittäin hyvin talkoisiin, yli 50 henkilöä. Tuolla määrällä varmistetaan, että yksittäisille henkilöille ei tule liian suurta osuutta järjestelyistä.

Tuleva kisaviikonloppu jännittää kaikesta huolimatta Maija Laaksosta.

-Luonnollisesti jännittää vähän. Viimeiset päivät menevät varmistaessa, että kaikki ennakkotyöt on ok ja kaikki mahdollinen valmistelutyö on toteutettu. Mutta meillä on niin mahtava porukka toteuttamassa kisoja, että itse kisapäivän uskon rullaavan mallikkaasti!

Teija Loponen

Karate HEL Open Tapanilan urheilukeskuksessa 12.1. klo 10.30 alkaen. Liput 5 e, 29.12. lehdessämme olleella kupongilla kisoihin pääsee kaksi yhden hinnalla.

Edellinen artikkeliHelsingin kaupunki kannattaa eteläistä Tattarisuon lämpökeskusta
Seuraava artikkeliMusta vyö houkutti Luka Liikkaa