PK-35 palkkasi huippuvalmentajan

Sixten Boström. Kuvaaja Akseli Innanen

PK-35 on tehnyt merkittävän sopimuksen pitkän linjan huippuvalmentajan ja entisen ammattilaispelaajan kanssa. Sixten Boström aloittaa vuoden alusta punamustien valmennuspäällikkönä.

Sixten Boström on toiminut Veikkausliigassa FF Jaron, HJK:n ja SJK:n sekä Allsvenskanissa Örebro SK:n päävalmentajana sekä Pohjois-Amerikassa MLS-seura Columbus Crew:n apuvalmentajana.

Hän on hankkinut vankkaa kokemusta miesten A-maajoukkueen ottelutarkkailijana, Uudenmaan piirin ja Palloliiton koulutuspäällikkönä sekä useissa muissa vastuutehtävissä.

Kasvattajaseuransa HJK:n lisäksi hän edusti pelaajana pääsarjatasolla Kuusysiä, FinnPaa, ruotsalaista BK Häckeniä sekä singaporelaisia Geylang Internationalia ja Jurong Townia. Taitava ja älykäs vasenjalkainen keskikenttämies pelasi neljätoista A-maaottelua, joissa teki kaksi maalia.

-Koen PK-35:n tarjoaman työn kaikin puolin mielenkiintoiseksi. Seurasta välittyy vahva yhteisöllisyyden henki, jota pidän tärkeänä pääomana. Korostan seuraympäristössä viihtyvyyden ja jäsenistön hyvinvoinnin merkitystä. On kiinnostavaa myös nähdä läheltä, missä suomalainen junnufutis menee, Boström sanoo.

Hän lisää, että PK-35 on juuri sopivan kokoinen seura, jossa voi saada aikaan tärkeitä asioita.

-Haluan jakaa pitkää futiskokemustani sekä vaalia seuran sisäistä yhteistyötä ja sen toimijoiden välistä arvostusta. Pyrin luomaan ilmapiiriä, jossa toiminta koetaan mielekkääksi ja samalla kehittäväksi. Jos meistä syntyy mielikuva jokaista pelaajaa mahdollisimman hyväksi kehittävänä seurana, olemme oikealla tiellä.

PK-35:n  toiminnanjohtaja Jukka Santalan mukaan on harvinaista ja hienoa saada seuraan eli joukkueiden jokapäiväiseen toimintaan Boströmin tasoista kokemusta ja tietotaitoa.

-Olemme tehdystä sopimuksesta ja siitä, että hän haluaa selvästi tulla kehittämään junnufutista, erittäin iloisia, toteaa Santala.

Santalan mielestä on ensiarvoisen tärkeää, että punamustiin saapuu työntekijä, joka pystyy kouluttamaan valmentajia jopa UEFA Pro -tasolle saakka.

-Vankka koulutusosaaminen löytyy nyt seuran sisältä, mikä on meille loistava tilanne. Siku kykenee auttamaan valmentajiamme merkittävästi näiden päivittäisessä toiminnassa.

Mitri Pakkanen

Edellinen artikkeliOsallistuvan budjetoinnin saldo: Koillis-Helsinkiin tehtiin 156 ehdotusta
Seuraava artikkeliTonttien jatkovuokraus kortille: Tattarisuon romuluisesta ilmeestä halutaan eroon