Osallistuvan budjetoinnin saldo: Koillis-Helsinkiin tehtiin 156 ehdotusta

malmin vanha asema
Malmin vanhasta asemasta ehdotettiin tehtävän nuorisotalo. Kuva Teija Loponen

Helsingin kaupunki sai 1259 ehdotusta OmaStadi-hel.fi –alustalle, miten kehittää kotikulmia ja koko Helsinkiä. Toiveet vaihtelevat vessoista yleisötapahtumiin ja ulkoliikuntapaikoista kokoontumistiloihin.

Yli 3000 helsinkiläistä kirjautui OmaStadi-hel.fi  -verkkosivulle 15.11. – 9.12. jättääkseen ideansa, kommentoidakseen ehdotuksia tai tutustuakseen niihin. Stadiluotsit järjestivät ja osallistuivat eri kaupunginosissa asukastilaisuuksiin tukien kaupunkilaisia osallistumisessa.

Tänä vuonna Helsingin kaupunki on varannut ensimmäistä kertaa budjetistaan 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten päätettäväksi. Jokainen kaupungin seitsemästä suurpiiristä sai oman rahasumman, joka määräytyy asukasmäärän mukaan. Koillis-Helsingin osuus on 559 680 euroa.

Tulevien viikkojen aikana kaupungin palvelut kommentoivat ja arvioivat ehdotuksia. Jokainen ehdotus luetaan ja katsotaan, täyttääkö se annetut reunaehdot. Kevään aikana ehdotuksista tehdään suunnitelmia yhdessä asukkaiden, kaupungin työntekijöiden, yhteisöjen ja yritysten kanssa. Suunnitelmia tehdään OmaStadi palvelussa ja yhteisissä tapaamisissa.

Kaikki OmaStadin reunaehdot täyttävät ehdotukset otetaan mukaan suunnitelmiin. Kaupungin tavoitteena on tehdä tasalaatuisia suunnitelmia ja tukea yhdenvertaisuuden toteutumista.

-Helmikuussa järjestämme jokaisessa suurpiirissä OmaStadi-Raksoja, joihin kutsumme ehdotusten jättäneitä kaupunkilaisia mukaan tekemään suunnitelmia. Koko kaupunkia koskeville ehdotuksille on myös oma tilaisuutensa, kertoo osallistuvan budjetoinnin kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

Koillis-Helsingissä samoilta ihmisiltä tuli useitakin erilaisia ehdotuksia. Yhteensä ehdotuksia kertyi  156. Toiveena oli ulkopuutarhoja, joissa voisi olla esimerkiksi viljelylaatikoita. Samoin toivottiin kaupunkipolkupyöriä Koillis-Helsingin asemille ja aluekeskuksiin sekä kuntoiluportaita Pihlajamäen laskettelurinteeseen ja muutamaan muuhunkin paikkaan.

Liikunta-alueet olivat monissa toiveissa, esimerkiksi Pihlajiston/Viikinmäen alueelle esitettiin etenkin lapsille ja koko perheille soveltuvia ulkoliikuntalaitteita, koripallokenttää, kepparirataa, kuntoportaita ja luistelukenttää. Senioreiden liikuntalaitteita halutaan Siltamäkeen, samoin vessoja frisbee-golf-radalle, sekä Pukinmäkeen tenniksen lyöntiseinää.

Malmin lentoasemaa halutaan kehittää ilmailukäyttöön ja senkin alueella lisätä liikuntamahdollisuuksia.

Viihtyisyyteen liittyviä ehdotuksia oli myös useita. Malmintoriin liittyi monia toiveita, kuten sen elävöittäminen niin, että myyjille olisi kiinteät kojut, torilla esiintyjiä, yleinen vessa ja vesiallas muutettaisiin kukkaistutukseksi.

Useiden puistoalueiden, kuten Suuntimopuiston, Tapaninvainion rantapuiston ja Malmin liikuntapuiston kehittämistä toivottiin useissa aloitteissa.

Nuorille toivottiin kokoontumispaikkoja ja kahviloita esimerkiksi Malmin aseman yllä olevaan tilaan tai Malmin vanhalle asemalle.

Lisäksi toiveissa oli ympäristötaidetta, valoja, maauimala, asukastaloja, savusauna ja avantouintipaikka, siisteyttä, liikennejärjestelyiden sujuvoittamista, pyöräteiden parantamista, asemien siisteyden ja viihtyisyyden parantamista sekä turvallisuuteen liittyviä toimia muun muassa Tapanilan aseman luona.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKotinummen leikkipuistorakennuksen rakentaminen käyntiin kesäkuussa
Seuraava artikkeliPK-35 palkkasi huippuvalmentajan