Tattarisuolta Vuoden 2018 helsinkiläinen yritys: Tammelundin Liikenne Oy työllistää 20 eri kansallisuutta

Toimitusjohtaja Launo Elers on toisen polven yrittäjä. Perheyrityksen suunnitelmissa on jälleen sukupolvenvaihdos. Kuva Jaana Tihtonen / Helsingin Yrittäjät

Vuoden 2018 helsinkiläinen yritys -palkinnon voitti vuodesta 1946 asti toiminut perheyritys Tammelundin Liikenne Oy. Tattarisuolla sijaitseva, bussiliikenneyritys on kehittynyt suurten kansainvälisten toimijoiden haastajaksi vahvuutenaan ketteryys, oma koulutustoiminta ja monikulttuurisuus.

Tammelundin Liikenne Oy:llä on 38 bussia, joita liikennöidään pääosin Helsingissä. Yli 70-vuotiaalle perheyritykselle kehittäminen ja kehitys ovat olleet aina tärkeitä yrityksen arjessa.

Yrittäjä Launo Elersin johtama yritys osti Suomen ensimmäiset täysmatalalattiabussit 1980-1990 -luvun vaihteessa, maan ensimmäiset maakaasubussit vuonna 1996 ja vuoden 2019 aikana tulevat käyttöön täyssähköbussit.

-Tammelundin Liikenne Oy:ssä yhdistyy hienosti pitkä historia ja halua uudistua. Harva liikennöitsijä on toiminut yhtä kauan alalla. Yrityksessä teki vaikutuksen myös sen vahva työllistävyys, kertoo Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen palkitsemisen perusteista.

-Yritys on menestynyt kilpailutuksissa yksityisenä perheyrityksenä ja uudistanut ketterästi toimintaansa vastaamaan nykypäivän bussiliikennöinnin tarpeita, lisää Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Yrittäjäpalkinto jaettiin 5.12.2018 Helsingin Yrittäjät ry:n Itsenäisyysjuhlassa.

Tällä hetkellä Tammelundin Liikenteen palveluksessa työskentelee 130 henkeä yli 20 eri kansallisuudesta. Yrittäjä Launo Elers kokee, että kuljetusala sopii erilaisille ihmisille eri taustoista. Monimuotoisen työyhteisön hyvät taidot varmistetaan omalla koulutustoiminnalla sekä yhteistyöllä HSL:n kanssa.

Elersin mukaan yrityksen koko on alan mittakaavassa pieni. Kansainvälisten toimijoiden joukossa sen koko on kuitenkin etu, joka mahdollistaa nopeat liikkeet.

-Yrittäjyys ja kuljetusalalla toimiminen vaativat luovuutta, joten meillä ei ole varaa kangistua. Usko omiin arvoihin on myös tärkeää, Elers listaa.

Tammelundin Liikenne Oy:n tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu sukupolvenvaihdokseen valmistautuminen. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee Launo Elersin lisäksi osa hänen lapsistaan. Yritys pyrkii myös uudistamaan kuljetuskalustoaan yhä ekologisempaan suuntaan.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliSirkuskoulun joulushow’ssa loistavat nuoret sirkustaiteilijat ja klovnit
Seuraava artikkeliJoulu on jo ovella