Joulupukki laskeutuu Malmille

Joulupukki saapuu Malmin lentoasemalle 8.12. klo 12. Kuva Jouni Niemi

Joulupukki on tulossa Helsinkiin laskeutuen Malmin lentoasemalle lauantaina puoliltapäivin. Kentällä pääsee juttelemaan joulupukin kanssa ja katsomaan lentokoneita. Pukille voi myös viedä lahjatoiveita.

Joulupukin saapuessa on Ilmapartio paikalla esittelemässä toimintaansa ja kiinnostuneet voivat liittyä samalla mukaan partioon, Tuulenkävijät  -lippukuntaan. Myös Longinojan puroaktiivit ovat paikalla kertomassa puron kunnostuksesta ja taimentilanteesta ja kentän ravintolasta voi ostaa joulupuuroa ja lohikeittoa.

Kentän tilanteesta on kaikille avoin tilannekatsaus kello 14. Ajankohtaisia asioita ovat muun muassa korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen purkuhanke ja neuvoa-antavan kansanäänestyksen nimenkeräys. Valtuustoaloite aiheesta kaadettiin 28.11. äänin 28-53 evästyksellä, että aloitteen tulee tulla kansalaisilta, ei valtuutetuilta. Kansanäänestystä ja mielipidemittauksia on vuosien mittaan ehdotettu useasti, ja ne on aina hylätty valtuustossa.

Tietoiskun jälkeen noin 14.15 on halukkailla mahdollisuus osallistua maksuttomalle kentän esittelykierrokselle.

Syyskokouksessaan Malmin lentoaseman ystävät ry valitsi yhdistyksen hallitukseen kolme uutta jäsentä.  Heistä Marco Corsi on liikealalla ja kuvaa itseään tulisieluksi. Mies on ollut mukana Kevytilmailu ry:ssä ja MLY:n toiminnassa jo pidemmän aikaa. Mia Nygård on helsinkiläinen yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu, joka on toiminut pitkään kentän puolesta ja haluaa toimia yhä enemmän lentokenttäasiassa. Puistolalainen Sinikka Vepsä on sairaanhoitaja ja myös kaupunginvaltuutettu ja tehnyt aktiivisesti ja linjakkaasti Malmi-työtä jo yli 15 vuotta.

Hallituksessa jatkavat Kauko Koskinen, Janne Vasama, Pirjo Olin, Seppo Sipilä ja Samuli Kallio, Maria Holmberg, Pekka Aakko, Eija Korjula ja Janne Viljanen. Puheenjohtajaksi valittiin uudestaan Timo Hyvönen.

-Kentän liikennettä voi edelleen tarkastella osoitteessa http://efhf.lentoon.net/ . Siellä eivät tosin näy Puolustusvoimien lennot, joita on viime aikoina ollut paljon. Tänä vuonna lentotoiminta on ollut hieman vilkkaampaa kuin vuonna 2017. Malmi on merkittävässä roolissa myös Nord Stream 2 -hankkeessa, jonka pääasiallinen huoltotukikohta Malmi on. Laivoilla työskentelee yli 400 ammattilaista ja heidät kuljetetaan helikopterilla, joka on aina lähtövalmiina hätätapauksia varten. Kaasuputki on noin 8 miljardin euron projekti, kertoo puheenjohtaja Timo Hyvönen kentän toiminnasta.

TL

Edellinen artikkeliItsenäisyys
Seuraava artikkeliMalmin tornista 23 : Malmin lentokenttä ja taimenet