Suutarilan Tonttupolulla oli tunnelmaa

tonttupolku
Tontut kärräsivät monta kertaa lisää lahjoja joulupukin luona jaettavaksi. Kuvat Teija Loponen

Linnunradan leikkipuisto muuttui sunnuntaina taianomaiseksi joulumaaksi, jossa joulujänis hyppeli lasten luo, timantit kiiltelivät puussa ja joulupukki ja –muori antoivat tonttujensa avulla lapsille tämän joulun ensimmäiset paketit.

Tonttupolulla suorastaan kihisi ja kuhisi. Väkeä oli melkoisesti, mutta kaikki touhusivat pimeässä illassa sulassa sovussa ripustellen koristeita kuuseen, leikkien, kiipeillen ja kiertäen

Joulupukin luo jaksettiin jonottaa rauhassa, kun joulujänis välillä kävi jonottajien kanssa juttelemassa.

rastilta toiselle. Suutarilan Tonttupolku on tenaville odotettu tapahtuma. Siihen valmistaudutaan piirtämällä joulupukin piirustuskilpailuun kuvia ja kirjoittamalla joulupukille kirje. Tosin ei haittaa, jos ei niitä etukäteen ehdi tehdä, sillä Tonttulan postissakin ne kyllä vielä hoituivat.

Ja kun hetken oli istunut aloillaan piirtämässä, tuntuikin jo hyvältä päästä tonttujen taitoradalle hyppelemään ja pujottelemaan. Touhuilu piti myös lämpimänä.

Jänöliinin jouluhuoneen teehetkeen sai kurkata jännästä pienestä luukusta. Sen vierestä löytyi hämyisen tunnelman keskeltä kaunis seimiasetelma, jonka seurakunta oli aittaan askarrellut. Jeesus-vauva lepäsi seimessään ja pikkutyttöä pohditutti, mistä tietää, että se on juuri Jeesus-vauva?  Halukkaat saivat mukaansa seurakunnan jouluesitteen, josta löytyvät niin lasten tapahtumat kuin joulukonsertitkin.

Omatoimisesti saattoi kuvauttaa itsensä tonttumuotokuvaan, tai käydä tonttumuorin tuvassa askartelemassa ja pipareita maistelemassa. Pihalla lapset saivat riisipuuroa, jota oli keitetty peräti 125 litraa. Myös kuuma mehu teki kauppansa pipareiden ja namien kera. Aikuisia muistettiin kahvilla.

Joulupuuropisteen luona loisti tänäkin vuonna valoaan lumilyhty ja moni arvuutteli mistä siihen oli löydetty lunta.

Samanlaisena arvoituksena voi pitää sitä, miten mainion tapahtuman suutarilalaiset toimijat saavat vuodesta toiseen aikaan. Mukana on lukuisia yhdistyksiä Martoista MLL:ään ja leikkipuistojen väestä seurakuntaan. SiSu-Seura, alueen Omakotiyhdistys ja Siltamäen Lions club ovat olleet mukana alusta asti kantaen ison vastuun järjestelyistä. Moni asia on pohdittu tarkkaan, kuten puuron syöntiä varten penkeille ommellut lämpimät jouluiset pehmusteet ja se, että mukana on paljon myös nuoria tonttuja touhuamassa tonttuasuissaan, ihan kuten Korvatunturillakin näkisi. Mukaan on saatu myös mukavasti yrityksiä lahjoittamaan tarjoiluja ja lapsille annettavia lahjoja.

Tonttupolulta lähdettiin kotiin hyvin mielin, myös järjestäjät, jotka olivat mielissään runsaasta osallistujamäärästä ja hyvin onnistuneesta tapahtumasta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPrennuille upea kauden huipennus!
Seuraava artikkeliItsenäisyys