Prennuille upea kauden huipennus!

Elite pre jr.
Elite Pre Jr. Onnistui kisoissa yli odotusten. Kuva Markko Rikkonen

Joukkuevoimistelun kisakausi alkaa olla lopuillaan ja syksyn välinekauden SM-mitaleista kisattiin viime viikonloppuna 12-14-vuotiaiden sarjoissa Vantaalla ja tulevana viikonloppuna 10-12-vuotiaiden ja yli 14-vuotiaiden sarjoissa Imatralla.

Vantaan Energia Areenan kaksipäiväisissä kisoissa Tapanilan Erän 12-14-vuotiaiden edustusjoukkue Elite Pre Jr lähti lauantaiseen alkukilpailuun haastajana rikkonaisen alkukauden jälkeen. Prennut hallitsivat hienosti hermonsa ja saavuttivat alkukilpailusta komeat pisteet 17.650 (TV 5.60, AV 3.60, EXE 8.45) sisältäen taiteellisen bonuksen. Pisteet oikeuttivat toiseen sijaan turkulaisen Sanix Sade-joukkueen hengittäessä niskaan vain 0.1 pisteen erolla. Kärjessä alkukisan jälkeen oli OVO:n Team Atomit pistein 18.350.

Jos oli alkukilpailussa Prennujen suoritus hieno, pistivät tytöt sunnuntain finaalissa vielä paremmaksi. Joukkueen huikea esitys palkittiin pistein 18.300 (TV 5.80, AV 3.65, EXE 8.85), ansaiten tällä kertaa bonukset  niin suorituksesta kuin taiteelliseltakin tuomaristolta. Huikea finaalisuoritus takasi Prennuille hopeiset SM-mitalit yhteispistein 35.950 ennen kolmanneksi noussutta Team Tapiola Gloriaa (35.000). SM-kulta matkasi Espooseen Team Atomeille.

Taitavien ja motivoituneiden voimistelijoiden tukena kauden aikana on ollut osaava valmennustiimi, johon kuuluvat Ekaterina Elinskaya, Anastasiia Kirillova, Heini Tuovinen, Meri Ollila ja Anna Niittuaho. Unohtaa ei sovi myöskään kotijoukkojen merkitystä voimistelijoiden tavoitteiden mahdollistamisessa – SM-mitaleille ei voi päästä, ellei tausta-asiat ole hyvällä mallilla.

Joukkueen vastuuvalmentaja Ekaterina Elinskaya oli syystäkin ylpeä koko joukkueestaan.

-Kausi huipentui SM-finaalissa kauden parhaaseen suoritukseen ja se palkittiin SM-hopealla. Sijoituimme lisäksi Cup-kilpailussa jaetulle hopealle. Joukkueemme haluaa onnitella kaikkia muitakin viikonlopun mitalisteja – erityisesti oman sarjamme!, onnellinen ”Katja” totesi kisan jälkeen.

12-14-vuotiaiden kilpasarjan Asla saavutti lauantain alkukilpailussa kategorian 7, eikä selviytynyt sunnuntaiseen finaaliin. 10-12-vuotiaiden vapaaohjelmassa saatiin myös hopeamitalit Erälle, kun Axoria jakoi hopeamitalit Team Vantaa Kidsien kanssa.

Menestystä Erälle toi myös Ariel, joka oli yksi neljästä korkeimman kategorian saavuttaneista joukkueista lauantain kisoista Tampereella. Vantaalta arvokasta kisakokemusta hakivat myös starajoukkueet Avalo, Abella ja Aida. Viikon kuluttua Imatralle kauden päätöskisoihinsa matkaavat Averie, Elite Alexa, Azra ja Anastasia 01.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliLuvassa kova paikallislohko
Seuraava artikkeliSuutarilan Tonttupolulla oli tunnelmaa