Luvassa kova paikallislohko

Yleisöön menevät paikallisottelut Koillis-Helsingissä lisääntyvät kutkuttavasti ensi suvena. Kuva vuodelta 2016 paikallistaistosta MPS/Atletico Malmi vastaan PuiU.

Pallolliton Helsingin piirissä on heitelty arpoja ja julkaistu alustava Kolmosen lohkojako kaudelle 2019. Koillisen alueen vinkkelistä tulossa on huippumielenkiintoinen paikallisotteluiden ottelutarjonta, kylkiäisenä joukko muita kovia vastustajia.

Koillisen joukkueet on alustavan lohkojaon mukaan sijoitettu lohkoon 2. Täkäläistä paikallisuutta tässä edustavat PK-35, MPS/Atletico Malmi, Malmin Ponnistajat ja Puistolan Urheilijat.

Muut kahdeksan joukkuetta ovat Atlantis FC/Akatemia, CLE, HooGee, KoiPS, KäPa/United, LPS, TiPS ja TuPS.

-Hyvältä tuntuu, tulee paljon paikallisderbyjä, se herättää paljon intohimoja. Näyttää myös siltä, että tullaan paikallisesti taistelemaan nousupaikoista. Ja reissatakaan ei nyt tarvitse Tuusulaa pidemmälle, kommentoi lohkoennakkoa MPS Atleticon joukkueenjohtaja Janne Vottonen.

-Nopeasti katsottuna tämä näyttää kovalta, mutta on hyvä, että on kova ja mukavampi näin, tuumii Ponnistajien valmennusguru Vesa Hiltunen ensi kauden näkymiä.

-Paikalliskohtaamiset ovat plussaa, sehän virittää pelaajia. Mutta kyllä laskeskelen tässä olevan 5 – 6 tosi kovaa joukkuetta, pohtii PuiU:n pääkäskijä Toni Aaltonen.

Arvioinnit kakkoslohkon tason kovuudesta ovat perusteltuja. Esimerkiksi PK-35 Ja Tikkurilan Palloseura hamusivat jo viime kaudelle tosissaan nousua Kakkoseen. Lisäksi Kakkosesta pudonnutta Laajasalon Palloseuraa pidetään tasokkaana Kolmosen joukkueena.

Kaikkiaan Helsingin ja Uudenmaan Kolmosen joukkueet on entisen kaavan mukaisesti jaettu kolmeen lohkoon, joiden voittajat nousevat syksyllä 2019 sarjaporrasta ylemmäksi.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliPäättäjien palsta: Alviina Alametsä, Abdirahim Husu Hussein, Mari Rantanen
Seuraava artikkeliPrennuille upea kauden huipennus!