Hotakaisen Kantaja Malmin hautausmaalla

Kantaja
Kantaja saa ensi-iltansa Malmin hautausmaalla. Kuva Mika Suutari

Malmin hautausmaalla nähdään Kari Hotakaisen Kantaja-näytelmän kantaesitys joulukuun alussa. Teatteriesitys koetaan hautausmaan huoltorakennuksessa.

Kari Hotakaisen Kantaja kertoo filosofian maisteri Timo Kalliosta, josta piti tulla yhteiskunnallinen tutkija. Asiat eivät kuitenkaan menneet suunnitelmien mukaan. Kallio toteaakin yksitotisesti, että vaikka olen lukenut teoreettista filosofiaa, olen hyvin käytännön läheinen ja jokseenkin kunnianhimoton ihminen.

Kallio tulee valituksi seurakuntayhtymän määräaikaiseen puistotyöntekijän virkaan ja niin hän otteen elämään. Hän kiinnostuu ilman omaisia haudattavien elämästä ja alkaa kirjoittaa näille salaa muistopuheita. Samalla syntyy ajatus jäljittää lukioajan rakastettua, Hannelea. Oman lisänsä  juoneen tuovat arkisen viisas suntio, kirkkoherra Parviainen ja muut arjen sankarit.

Synkästä aiheestaan huolimatta esityksessä on Hotakaiselle tyypilliseen tapaan valoisa pohjavire. Ohjaaja ja dramatisoinnista vastaava Elina Hagelin  toteaa, että näytelmä on täynnä elämän syvintä ydintä.

Kantaja ilmestyi Kirjan ja ruusun päivänä 2015. Hilpeästä lähes dekkariksi kääntyvästä kirjasta nähdään näyttämöversio nyt ensimmäistä kertaa.

Näytelmässä esiintyvät  Eero Enqvist, Petteri Hynönen, Petteri Pennilä ja Sanna Tiivola.

Teija Loponen

 

Kantaesitys: La 1.12. klo 19 Malmin hautausmaa, K10-huoltorakennus

Muut esitykset: Su 2.12. klo 15 ja ti 4.12. klo 18 Malmin hautausmaa,

To 6.12. klo 15 ja 7.12. klo 18 Yksityisasunto Kannelmäki. Yleisö opastetaan esityspaikoille. Liput 28e /14e.

Lippuvaraukset: kantaja2018@gmail.com, puh. 041-746 2527.

Edellinen artikkeliDiandra joulutunnelmissa Malmilla
Seuraava artikkeliMillainen Malmista halutaan?