Päättäjien palsta: Heimo Laaksonen, Veronika Honkasalo, Sinikka Vepsä

valtuutetut
Kauko Koskinen, Veronika Honkasalo, Heimo Laaksonen, Alviina Alametsä, Sinikka Vepsä, Abirahim Hussein, Terhi Peltokorpi, Björn Månsson ja Mari Rantanen

LUKIJA KYSYY
1. Helenin biolämpökeskus mahtuisi Kivikossa olevalle alueelle. Se kävisi Helenille, mutta kaupunginhallituksen elinkeinojaosto on 9.10.2017 päättänyt vuokrata Helenille sopivaa maata ruotsalaiselle kiinteistöfirmalle. Voisitteko poliitikkoina estää sopimuksen allekirjoituksen, ja ajaa tilalle biolämpölaitosta?


2. Ymmärrättekö, että jos Tattarisuon biolämpökeskus tulee toiseen nyt osoitetuista paikoista, pilataan Puistolan, Heikinlaakson ja Alppikylän asuinympäristö mm. rekoilla ja varmistetaan lentoliikenteen loppu Malmilla?


3. Voisitko poliitikkona oikeasti tarttua tähän asiaan? Eikö taustalla ole liian paljon omituisuuksia?

Heimo ”Hemppa” Laaksonen, 68, Viikinmäki. Kok. Kaupunginvaltuutettu, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, Urheiluhallit Oy:n hallitus. Kotiseutuneuvos.
1. Harmittava tieto, Kivikko olisi todella mainio biolämpökeskukselle. Anni Sinnemäen (vihr.) luotsaama kaupunkiympäristön toimiala haluaa kohdistaa mm. lentotoiminnan estävän lämpölaitoksen asutuksen viereen. Valta on rajallista, kaupunginvaltuutettuna on yksinään voimaton estämään vuokrasopimusta. Ideatasolla vaihtokauppa olisi mainio, yrityksille hienot puitteet tarjoava ruotsalaisten kiinteistökonsepti passaisi Puistolaan.
2. Ymmärrän. Olen mm. valtuustokollega Terhi Peltokorven kanssa neuvotellut asiasta Helenin kanssa, käynyt lukuisia asukaskeskusteluja ja maastokatselmuksessa. En usko, että kaupunkiympäristön halu saada lämpölaitos Puistolaan niittaa ”vahingossa” Malmin lentotoiminnan.
3. Malmin lahtaamiseen mahtuu tukuittain ihmeellisyyksiä. Varmasti me koillisen valtuutetut teemme laitosasiassa voitavamme. Haastetta tuo päätös luopua kivihiilestä, korvaavia energian tuottajia on pakko löytää.

Veronika Honkasalo, 43, Tapulikaupunki. Vas. Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallitus, Vas.liiton vpj. Nuorisotutkija.
1.-3. Tälla hetkellä on vasta YVA-menettely menossa, asiaa selvitetään ja päätöstä voimalan sijoittamisesta ei ole tehty. Haluan nähdä YVA-menettelyn tulokset ja asiaan liittyvät selvitykset muun muassa luontoarvojen huomioimisesta ja perehtyä niihin huolellisesti, kun asia aikoinaan tulee päätettäväksi. Minulla on myös suunnitelmissa tutustua sijoitusvaihtoehtoihin paikan päällä. Helsingin on päästävä fossiilisista polttoaineista eroon – erityisesti kivihiilestä. Siksi tarvitaan nopeasti kestäviä ratkaisuja. Biomassa ei välttämättä kuitenkaan ole ekologisesti kestävin ratkaisu.

Sinikka Vepsä, 62, Puistola. SDP. Kaupunginvaltuutettu, kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston, yhteisen kirkkovaltuuston, Malmin seurakuntaneuvoston, Puistola-Seuran hallituksen ja HOK-edustajiston jäsen. Sairaanhoitaja.
1.Teen parhaani. Toivon, että me Koillis-Helsingin valtuutetut yhdistämme voimamme ja yhteistyössä onnistumme torppaamaan vuokrauksen. Selvitystyötä täytyy tehdä. Olen lähettänyt sähköpostia tahoille, jotka toivottavasti voivat estää tai ainakin hidastaa vuokrasopimuksen tekoa, jotta lisäselvityksiä voidaan tehdä.
2. Ymmärrän tilanteen täysin. Tämä on väärin asuinalueitamme ja asukkaita kohtaan. Hankkeen tarkoitus on ilmeisesti varmistaa toteutuessaan lentoliikenteen lakkauttaminen. Todella väärin toimittu.
3. Olen jo tarttunut. Tämä suhmurointi saattaisi kiinnostaa MOT-ohjelman toimittajiakin. Ruotsalainen kiinteistöfirma voisi vuokrata tilat vaihtoehtoisesti vaikka Tattarisuolta ja biolämpölaitos kuuluu Kivikkoon.

Alueen poliitikot vastaavat myös lukijoiden kysymyksiin. Voit laittaa niitä sähköpostitse pirjo.pihlajamaa@lahitieto.fi tai tekstiviestillä 045 3489 373.