Lasten Etnosoi! isänpäivänä

etnosoi
Dizu Plaatjies esiintyy lapsiperheiden tapahtumassa Malmitalolla sunnuntaina. Kuva B Chuan

Tänä vuonna Lasten Etnosoi!ssa puhaltavat erityisesti eteläafrikkalaiset tuulet. Lisäksi Liikenneturvan pisteessä voi askarrella itselleen tai isälle lahjaksi hienon suomalaisen keksinnön, heijastimen.

–Maailman musiikin keskukselle isänpäivä Lasten Etnosoi –tapahtuman ajankohtana on ollut tärkeä ajatus. Haluamme tarjota kaikille lapsille mahdollisuuden osallistua isänpäivän viettoon riippumatta siitä, kuuluuko se hänen kulttuuriinsa tai perheensä perinteisiin. Toivottavasti jokainen lapsi voisi sitten maanantaina hehkuttaa kokeneensa viikonloppuna jotain hienoa ja ainutlaatuista, kertoo Etnosoi!n taiteellinen johtaja, Maailman musiikin keskuksen toiminnanjohtaja Jaana-Maria Jukkara.
Malmitalon tapahtumassa eteläafrikkalainen Dizu Plaatjies ja Sibelius-Akatemian opiskelijat johdattavat yleisön eteläafrikkalaisten sävelten ja liikkeiden maailmaan. Plaatjiesin kanssa Suomessa vieraileva nelihenkinen Ibuyambo Ensemble on mukana myös Lasten Etnosoi!ssa, jossa eteläafrikkalaiset taiturit jakavat osaamistaan vauhdikkaissa tanssi- ja musiikkityöpajoissa.

Pikkusalissa nähdään myös kulttuurien kohtaaminen. Hassu Kuningas ja Prinsessa Rankesari -esityksessä yhdistyvät Sanna Karlsson-Sutisnan vankka balilaisen tanssin osaaminen ja Pablo Álvarezin klovneria. Eurooppa kohtaa Aasian, kun klovni ja prinsessa opettelevat pärjäämään toistensa kulttuureissa.

Värikkään esityksen lopuksi lapsilla on mahdollisuus kuvauttaa itsensä esiintyjien kanssa. Sanna Karlsson-Sutisna on monipuolinen tanssija ja kuvataiteilija, jonka kädenjälkeä ovat niin monipuoliset tanssiesitykset kuin perheille suunnatut taidepuistot Helsingissä ja Ranskassa. Pablo Álvarez (Marino Clown) on syntyperältään espanjalainen, Helsingissä vaikuttava klovni, kansainvälisen klovnifestivaalin johtaja ja Cirko Criollo -ryhmän perustaja.
Liikenneturva on Lasten Etnosoi!n yhteistyökumppani ja järjestää kävijöille tänä vuonna heijastinaskartelua parvella. Lisäksi Liikenneturvan heijastinteltassa on mahdollisuus tutkia minkälainen on hyvä heijastin ja miten se toimii.
Aulassa voi Liikenneturvan lisäksi tutustua Afroahjon opetustarjontaan, Camara & Kallinen -ryhmän lasten tanssiteatteriesityksiin sekä kokeilla soittimia. Outi Kallinen ja N’Fanly Camara kuuluu afrikkalaisen musiikin ja tanssin pioneereihin Suomessa.

Teija Loponen

 

Lasten Etnosoi 11.11. klo 14-17, Malmitalo, Ala-Malmin tori 1. Dizu Plaatjies & Sibelius-Akatemian opiskelijat klo 14 ja 15.30, Hassu Kuningas ja Prinsessa Rankesari klo 14.45 ja 16.15, Ibuyambo-työpajat eteläafrikkalaisten taitureiden johdolla klo 14.45 ja 16.15 ja
Liikenneturvan heijastintuunaustyöpaja nonstop klo 14–17. Vapaa pääsy.

Edellinen artikkeliMinna-Sisko Mäkinen: Ateenan pakolaiskeskuksesta käytännön vinkkejä työhön
Seuraava artikkeliOsallistutko?