Suvi Aaltonen kehittelee Kylätilan toimintaa

Suvi Aaltonen
Suvi Aaltoselta voi kysellä Kylätilan vapaista tilavuoroista ja esittää toivomuksia toiminnan suhteen. Kuva Teija Loponen

Tapanilan Kylätila alkaa olla melkoinen monitoimitalo. On liikuntaa, kerhoja, kädentaitoja, musiikkia, juhlia ja yritystoiminnan pyörittämistä. Remontti on vielä kesken, mutta valmiita tilojakin löytyy.

Tapanilan Kylätila-yhdistys on nyt palkannut Suvi Aaltosen pitelemään lankoja käsissään sen suhteen, mitä missäkin tilassa milloinkin tapahtuu.

-Teen töitä osa-aikaisesti ollen paikalla useana päivänä viikossa ja pyrin olemaan mahdollisimman hyvin tavoitettavissa., koordinaattori toteaa.

Suvia ilahduttaa se, kuinka paljon yhteydenottoja hänkin on jo muutamassa viikossa ehtinyt saada.

-Mahtavaa, miten idearikasta ja innokasta väkeä täällä lähistöllä asuu. Myös monet yrittäjät ja yhdistykset ovat kyselleet tiloja järjestääkseen erilaista toimintaa. Kylätilallahan on sekä yhdistyksen järjestämää, että ulkopuolisten tuottamaa toimintaa, selventää Suvi Aaltonen.

Suvi itse toivoisi, että jonain arki-iltana koululla voisi toimia myös avoin olohuone –kahvila, johon kyläläiset voisivat kokoontua istuskelemaan, juttelemaan ja vaikkapa pelaamaan lautapelejä.

Iltaisin kello 17-21 välillä tilat ovat kysytyimpiä erilaisten harrastusten järjestämiseen ja viikonloppuisin järjestetään paljon juhlatilaisuuksia synttäreistä muistotilaisuuksiin.

-Keittiö valmistui vasta ihan äsken, mutta hyvin ovat juhlat pitopalveluiden avulla silti onnistuneet, Suvi iloitsee.

Kylätilan tiloissa toimii jo nyt kepparikerho, musaryhmä, jumppia, joogaryhmä ja perhekerho. Lisäksi Kylätilan toimesta on pidetty joukkorahoituskampanjaan liittyen kesällä kesäteatteriesitys ja nyt tukiviittomakurssi, Belle Nuit –oopperakonsertti ja kaukoputkimies Tero Hiekkalinnan järjestämä tähti-ilta. Edessä on vielä Mosan Äänen konsertti 18.11. Suvi Aaltonen laulaa siinä itsekin ja nauraa, että se on se kuoro, joka tulee laulamaan vaikka ei olisi kutsuttu ja laulaa aina vähintään yhden ylimääräisen kappaleen.

Lisäksi järjestetään Lucia-kulkueen mekkojen ompelukurssi 17.11., jotta elävän adventtikalenterin Lucia-kulkueessa oli kaikilla kauniit kaavut.

-On upeaa, miten kyläläiset ja talkoolaiset ehdottelevat kaikkea uutta ja ovat itse innostuneita tekemään. Ilman talkoolaisia ei tästä mitään olisi tullutkaan, Suvi huomauttaa.

Suvi Aaltosella on itsellään kulttuurituottajatausta ja hän työskentelee myös omassa yrityksessään.

-Olen työskennellyt paljon ikäihmisten kanssa ja seniorit ovat yksi ryhmä, joille toivoisin tänne päiväsaikaan jotain omaakin toimintaa. Samoin haaveissani on saada tänne nuorisoa kiinnostavaa tekemistä ja kolmantena ryhmänä ovat miehet. Millaista toimintaa ja tekemistä miehet tänne Kylätilalle haluaisivat? Nythän meillä on kyllä mukavasti ollut miehiä talkoolaisina ja erilaisia remontti- ja kunnossapitohommia riittää jatkossakin, mutta jotain muutakin harrastusta miehille olisi mukava kehitellä, Aaltonen huomauttaa.

Hän toivoo saavansa ehdotuksia kaikkia kolmea ryhmää ajatellen.

Ja koska talo on paljolti päiväsaikaan tyhjänä, mahtuisi sinne mainiosti toimimaan myös joku vanhempi-lapsi –ryhmä, MLL:n perhekahviloiden tapaan.

-Ideoita otetaan ilolla vastaan ja kehitetään yhdessä tästä Kylätilasta sellainen todellinen kylän sydän ja helmi, joka yhdistää eri-ikäisen väen ja tarjoaa kaikille jotain mukavaa osallistumisen mahdollisuutta, itsekin mosalainen Suvi Aaltonen tuumi.

Suvin tavoittaa sähköpostilla tapanilanalakoulu@gmail.com ja numerosta 050-470 8706. Myöhemmin hänellä tulee olemaan toimistopistekin Kylätilalla.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKahdeksan peltipoliisia suunnitteilla koilliseen
Seuraava artikkeliKisastartti kokosi Erän voimistelijat Mosahalliin