Kahdeksan peltipoliisia suunnitteilla koilliseen

Suutarilantie
Yksi kameravalvontapisteistä olisi tulossa Suutarilantielle, tosin Oinaanpolun kohdalle, jossa myös kulkee paljon koululaisia. Kuva Teija Loponen

Helsinki pyrkii parantamaan liikenneturvallisuutta lisäämällä automaattista kameravalvontaa. Suunnitelmissa on 70 uutta kameravalvontapistettä.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli eilen esitystä, jossa Helsinkiin ehdotetaan 70:tä uutta kameravalvontapistettä.  Tavoitteena on asentaa vuosittain keskimäärin 14 ”peltipoliisia” vuosina 2020–2024. Tällä hetkellä Helsingin katujen varsilla on käytössä neljä kameravalvontapistettä.

Helsinki on laatinut yhdessä poliisin kanssa periaatteet kameravalvontapisteiden sijoittamisesta sekä näiden periaatteiden mukaisen suunnitelman 70 uuden kameravalvontapisteen sijainnista. Lähtökohtana on, että kameratolpat sijoitetaan eri puolille kaupunkia niin, että niistä saadaan mahdollisimman suuri hyöty liikenneturvallisuudelle. Valvontapisteitä esitetään asennettavaksi paikkoihin, joissa on sattunut paljon onnettomuuksia ja joille asukkaat ovat toivoneet valvontaa.

Sijoittamisperiaatteiden mukaisesti kameravalvontapisteitä ehdotetaan pääasiassa vilkkaille pääkaduille, joiden nopeusrajoitus on vähintään 40 kilometriä tunnissa. Sijoituksessa otetaan huomioon myös jalankulun määrä ja esimerkiksi koulujen läheisyys.

Kameratolppien tarkat sijainnit täsmentyvät jatkosuunnittelussa.

Yhden valvontapisteen toteutus maksaa arviolta noin 15 000 euroa, koko esityksen toteutuksesta tulisi noin miljoonan euron kustannukset. Kameratolppien asennuksesta vastaa Helsingin kaupunki, valvontakameroiden hankinnasta ja liikenteen valvonnasta vastaa poliisi.

-Liikenteessä loukkaantuneiden määrä Helsingissä on saatava pienemmäksi ja tämä hanke on siihen täsmätyökalu. Valvontaa saadaan juuri sellaisiin paikkoihin ja sellaisessa muodossa, että se suojelee ihmisiä, toteaa ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Koillisen tulevista kameravalvontapisteistä onnettomuuksia on tapahtunut viimeisen viiden vuoden aikana Tattariharjuntiellä 26, Tikkuritiellä 18, Suurmetsäntiellä 10 ja Malminkaarella ja Pihlajamäentiellä 7 ja Somerikkotiellä 6.

Teija Loponen

 

Koillisen suunnitellut kameravalvontapisteet

  • Viikintie 25 vastapäätä Hernepellontietä
  • Suutarilantie 30 Oinaanpolun kohdalla
  • Tikkuritie / Aamuruskontie 2
  • Suurmetsäntie Malminkaaren risteys
  • Malminkaari 5 Malmin asematien risteys
  • Pihlajamäentie Meripihkatien risteys
  • Tattariharjuntie Jäähallin kohta
  • Somerikkotie 4 / Jakomäentie
Edellinen artikkeliLouhikko saa uudisrakennuksen
Seuraava artikkeliSuvi Aaltonen kehittelee Kylätilan toimintaa