Pukinmäki-seura 40 vuotta

puksu 40v.
Seura jakoi tunnustuksia pitkään toiminnassa mukana olleille jäsenilleen. Oikealla puheenjohtaja Seppo Hölttä. Kuva Teija Loponen

Pukinmäki-seuran nelikymppisillä oli lämmin tunnelma, jota nostatti entisestään apulaispormestari Nasima Razmyarin kehut siitä työstä, mitä seurassa toimivat ihmiset ovat asuinalueensa hyväksi tehneet.

-Pukinmäki on Helsingin vanhimpia kyliä ja sillä on oma pitkä historiansa. Kun seura perustettiin 40 vuotta sitten, tuli televisiosta Lauantaitanssit ja Tankki täyteen, ihmiset ajoivat kuplavolkkareilla, tanssivat discoissa  ja kulkivat leveissä lahkeissa, totesi Nasima Razmyar puheessaan. Hän totesi, että seuran tekemä työ on arvokasta ja että kaupunki haluaakin eri kaupunginosien olevan omaleimaisia, elinvoimaisia ja niiden kehittämisen tapahtuvan yhteistyössä.

Apulaispormestari muistutti vielä alueellisen osallistumisen mahdollisuuksista, jossa kaikki kaupunkilaiset saavat tehdä ehdotuksia ja kaikki yli 12-vuotiaat äänestää, mitä niistä toteutetaan. Osallistumisen mahdollisuuksista puhui myös Helka ry:n toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka tervehdyspuheessaan.

Pukinmäki-seura tekee paljon käytännön yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa sekä jakaa myös heille stipendejä toimintaan. Juhlassa saatiinkin nauttia niin Helsingin kristillisen koulun oppilaiden Noomi Tanskasen ja Emma Heikkilän herkästä laulusta kuin Pukinmäen taidetalojen mainioista esityksistä.

Musiikkielämyksiä tarjosivat myös Dallapén Juha Hostikka ja Jukka Ojala sekä pianisti Tommi Jalo.

Juhlassa palkittiin Helkan Pro-Helsinki hopeamerkein johtokunnan jäsenistä Ritva Borodavkin, Juha Kaasinen ja Seija Voutilainen. Hopeisen Helkan tunnustusmerkin saivat seuran taloudenhoitajana pitkään toiminut Eira Koskinen sekä puheenjohtaja Seppo Hölttä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliJäävuoren kokoinen komedia 
Seuraava artikkeliTasa-arvoa