Tapettitehtaan purkutyö pitkittyy

sanduddin purku
Myöhässä oleva Viertolantien melutyömaa on saanut kolmen kuukauden jatkoajan. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Sanduddin tapettitehtaan purku kestää arvioitua kauemmin. Purkutyötä tekevä Gles Kokonaispurut Oy on ilmoittanut Helsingin kaupungin ympäristönsuojeluyksikölle, että työmaa on myöhässä, ja että elokuun lopussa umpeutunut melupäätös tarvitsee jatkoa.

Uusi meluilmoitus koskee vanhan lailla iskuvasaran käyttöä ja puretun betonin murskausta. Vantaalaisen purkuyhtiön mukaan murskausta tullaan tekemään Viertolantie 4:ssä vielä enintään 20 päivänä. Tähän saakka päiviä on kertynyt viisi. Purkutyö on ilmoituksen mukaan ohi 30. marraskuuta.

Purkufirma on kertonut tiedottavansa melutyömaan jatkumisesta Viertolantie 2:lle, mutta kaupunki on määrännyt laittamaan tiedotteen kaikille huoneistoille 150 metrin säteellä.
Purkufirma on pyytänyt lupaa pilkkoa betonia myös lauantaisin, mutta kaupunki on rajannut työajat arkipäiviin ja kello 7-18 välille, jotta asukkaille jää lepoaikaa.
Työmaan pölyn leviäminen lähistölle on estettävä pölynsidonta-aineilla. Murskauskauhassa on oltava aina tehokkaat veden suihkutuspisteet. Polttonesteitä tai muita kemikaaleja ei saa päästää edes vahinkotilanteessa viemäriin, maaperään tai vesistöön. Tankkauspaikoilla on oltava imeytysainetta ja kalustoa mahdollisten kemikaalivuotojen hoitoon.

Purkufirman on selvitettävä kaupungille, että minne betoni päätyy. Selvityksestä on käytävä ilmi tarkat sijainnit ja vietyjen betonimurskeiden määrät.

Pirjo Pihlajamaa