PuMa voittojen tielle ryminällä

puma
PuMan naiset löysivät rennon ja ilosen peli-ilmeen ja LP Vampula sai kyytiä. KUVA: Paul Laurell

PuMan naisten 1-sarjajoukkue otti viikonloppuna kotisalissaan kaksi voittoa ja kuusi sarjapistettä. Lauantaina LP Vampula 1 kaatui kotiluolassa 3-1 ja sunnuntaina vauhti kiihtyi: PuWo sai poistua Puistolasta 3-0 tappio niskassaan.

Ensimmäinen erä Vampulaa vastaan toisti PuMan pelikaavaa, välillä joukkue loisti ja teki hienoja suorituksia, mutta taas sekaan mahtui virheitä ja pisteputkia vastustajalle.

Toisessa erässä Vampula oli jo lähdössä karkumatkalle tilanteessa 9-14, kun Juho Rajala otti aikalisän ja vaihtoi Anni Järvisen yleispelaajaksi. Samaan aikaan sähköinen pöytäkirja meni solmuun ja peli oli hetken keskeytyksissä. Ottelun jatkuessa kentällä oli rento ja energinen PuMan joukkue, joka otti seuraavat pisteet kotiin 8-1 erityisesti Johanna Tolvasen vaikeilla aloitussyötöillä, nousi johtoon ja veikin erän tiukan väännön jälkeen lukemin 26-24.

Kolmannen erän lopulla PuMa oli vahvempi vieden erän kotijoukkueelle 25-21. Neljännessä erässä Vampulan eväät otteluun oli jo käytetty ja erä kotijoukkueelle selvin numeroin 25-14 ja koko ottelu 3-1 (20-25,26-24,25-21,25-14).

Ottelun parhaana PuMasta palkittiin passari Elina Lind ja häntä säesti tuttuun tapaan hakkuri Oona Laurell sekä keskipelaajalle hurjat lukemat, 16 pistettä, kerännyt Johanna Tolvanen.

Sunnuntaina Puistolan parketille asteli sarjan kakkospaikkaa hallussa pitävä, viime vuonna liigakarsinnoissakin pitkälle päässyt Puijo Wolleyn joukkue Kuopiosta.

Ottelu oli ensimmäisen ja kolmannen erän alkua lukuun ottamatta PuMan selkeää hallintaa. Passari Elina Lind pyöritti peliä varmasti ja joukkue päätti hyökkäyksiä hyvällä prosentilla. Erityisesti PuMan toinen yleispelaaja Mira Järveläinen oli pelipäällä, saaden aikaan kauden parhaan saldon, 12 tehtyä pistettä.

Kolmannen erän lopulla PuMan vauhti oli hyytyä. PuWo otti kotijoukkuetta kiinni 20-24 -tappioasemasta ja pääsi vielä pisteen päähän. Pitkäksi leijannut syöttö päästi kotijoukkueen kuitenkin pälkähästä ja kauden toinen voitto kirjattiin luvuin 3-0 (25-17,25-11,25-23).

-Olen kyllä kokonaisuudessaan todella tyytyväinen viikonlopun antiin. Joukkuepelaaminen on parantunut merkittävästi. Ja hienoa, että meiltä löytyy yksittäisiä pelaajia, jotka pystyvät kannattelemaan joukkuetta vaikeampina hetkinä, iloitsi PuMan valmentaja Juho Rajala.

Tulevana viikonloppuna PuMan joukkue viettää ansaittua vapaaviikonloppua sarjaotteluista. Seuraava peli on Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa  28.10., vastaan asettuu Raision Urheilijat.

Kotona PuMan joukkue nähdään seuraavana kerran maanantai-iltana, kun Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue saapuu PuMan vieraaksi 5.11. klo 18.00 Puistolan urheilutalolla.

Seppo Siika-aho

Edellinen artikkeliTapettitehtaan purkutyö pitkittyy
Seuraava artikkeliJäävuoren kokoinen komedia