Pieksun purku saattaa maksaa liki 300 000 euroa

Pieksu
Nyt maan tasalle vedettävässä päiväkodissa on käytetty teräsbetonipilareita ja palkkeja. Rakennus valmistui vuonna 1981.

Pukinmäessä puretaan lasten päiväkoti Pieksua, joka on veronmaksajaa masentava esimerkki 1980-luvun rakentamisen laadusta ja sittemmin jatkuneista kunnossapidon laiminlyönneistä. Purkamisesta voi koitua veronmaksajille jopa lähemmäs 300 000 euron lasku.

Verottomina summina purkamiseen on varattu kaupungin kassasta 210 000 euroa, ja mahdollisten pilaantuneiden maiden käsittelyyn saa käyttää enintään 20 000 euroa.
Purkuhankkeen enimmäiskulut on hyväksynyt Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan rakennukset ja yleiset alueen tekninen johtaja.

Purkua varten Pieksupolku 5:n päiväkotirakennuksessa on tehty lain vaatima asbestikartoitus. Sisätiloista asbestia ei löytynyt, mutta rakennukseen liittyvissä katoksissa on asbestia sisältäviä varttikatelevyjä. Lisäksi keittiön lattiamaalista on löytynyt kromia, joka ylittää vaarallisen jätteen raja-arvon.

Helsingin kristillinen koulun vieressä oleva päiväkotirakennus on ehtinyt olla paikallaan vain 37 vuotta ja siitäkin jo kolmisen vuotta tyhjillään, koska kiinteistön sisäilma on terveydelle haitallista.
Kaksikerroksinen rakennus on perustettu maavaraisten anturaperustusten päälle. Kiinteistön alempi osa on osittain maan alla.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliAsukasillan vahva toive: Jakomäen hiekkakuopat on saatava viralliseksi uimapaikaksi
Seuraava artikkeliTapettitehtaan purkutyö pitkittyy