Jäävuoren kokoinen komedia 

Lavalla niin työläistä, laivan kapteenia kuin jäävuortakin näyttelevät Juha Veijonen ja Teijo Eloranta. Kuva Linnateatteri

Malmitalossa tarjotaan komediaa vakavasta tragediasta. Näytelmä välillä hiljentää, mutta useammin naurattaa. 1900-luvun ja nykypäivän välille löytyy paljon yhtymäkohtia, kuten piittaamattomuutta ja asioiden salailua.

Ruotsalaista alkuperää olevan menestyskomedian rooleissa nähdään Juha Veijonen ja Teijo Eloranta.

Tarinassa kaksi näyttelijää päättää vilpittömässä mielessä valita seuraavaksi tuotannokseen mahdollisimman vaikuttavan aiheen, joten kaksikko lähtee työstämään dokumentaarista kuvaelmaa Titanicin tarinasta.
Titanicin historia muodostaa kehyksen näytelmälle. Tapahtumat soljuvat lavalla äänimaailman tukemina ja katsojille tarjotaan hersyvän vauhdikas selviytymiskamppailu, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu.
Kun tarinan näyttelijöiden ammattitaito ja kunnianhimo eivät kohtaa taitojen kanssa, homma menee poskelleen ja oikein urakalla. Nauraa saa.

Maailmalla yli 650 kertaa täysille katsomoille esitetty ruotsalainen yleisömenestys sai Suomen kantaesityksensä Turun Linnateatterissa maaliskuussa 2018.

Käsikirjoituksesta vastaa John Fiske, suomennos Kalle Lamberg ja
ohjaus Toni Wahlström.

Teija Loponen

Titaniiic!! Jäävuoren kokoinen komedia Malmitalolla ke 24.10. klo 15 & 19. Liput 19/22 e. Kesto 2h, väliaika.