Syksyn tuomaa

teija loponen

Oranssinkeltaiset lehdet koristavat puita ja muutamana aamuna on jo näkynyt pieniä jäätyneitä lammikoita. Syksy on täyttä totta, talvi lähenee vääjäämättä. Lämmityskausi on jo alkanut ja jos aurinko aamuisin paistaa, se loistaa matalalta sokaisten autoilijoiden silmät. Varovaisuutta tarvitaan taas liikenteessä roppakaupalla sekä auringon häikäisyn vuoksi, että pimeissä illoissa. Ellei takissa tai kassissa vielä roiku heijastinta, on sellainen korkea aika kaivaa esiin. Hämärässä illassa on mahdoton erottaa tummiin vaatteisiin pukeutuneita ihmisiä tummasta kadun pinnasta. Onneksi pienten lasten vaatteissa on valmiiksi heijastinnauhoja ja moni pyöräilijää käyttää heijastinliiviä.

Tubemiitti, kokkikursseja, työpajoja ja ilmaisleffoja arkisin Malmitalolla – koululaisten syysloma on ovella. Mukavaa ajanvietettä ensi viikolla löytyy kaupungin järjestämänä maksutta niin ihan pienille koululaisille kuin jo vähän vanhemmillekin. Tekemistä ja ohjelmaa löytyy myös leikkipuistoista. Urheiluseurat puolestaan järjestävät liikunnallisia päiväleirejä ja lajikohtaisia kursseja. Omatoimisesti voi käydä pelaamassa frisbee-golfia Siltamäen urheilupuistossa tai vaikkapa uimassa. Tekemisen vaihtoehtoja riittää.

Kirjastotkin palvelevat nyt vielä täysillä. Tulevaisuudessa voi olla toisin, jos säästöhankkeet hyväksytään ja kirjastojen aukioloajat supistuvat. Se tietäisi myös henkilöstövähennyksiä, joka vaikuttaisi kirjastojen tarjontaan vähentämällä satutunteja ja muiden tapahtumien järjestämistä eri kohderyhmille.

Ala-Malmin torin ja Pekanraitin remontti on valmistumassa ja sen kunniaksi on tiedossa ohjelmalliset torin avajaiset. Ala-Malmin torilla kulkijoita on ihmetyttänyt se, että tori kivettiin hienosti, mutta siltä busseille johtava kuja on jätetty kuoppaiseksi ja kunnostamatta. Vesisateella kulkijat saavat väistellä lammikoita, joita painanteisiin muodostuu. Hienoa kivetystä sinne ei toivota, tavallinen tasainen asvaltti riittäisi tekemään monet busseille menijät iloiseksi.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKoLe-57 ratkaisuhetkillä PuMaa vahvempi
Seuraava artikkeliFallkullan hummat halutaan kunnon talliin