Puxun Rasteilla rekrytoitiin ja askarreltiin kortteja vanhuksille

puxun rasteilla paloautossa.
Jussi ja Suvi Eskola pääsivät istumaan VPK:n paloautoon. Kuva Jani Jakonen

Perinteisen Puxun Rastit -tapahtuman kohokohtia viime lauantaina olivat esimerkiksi nukketeatteri, askartelupaja ja VPK:n paloauto.

Puxun Rasteilla kävijät kiersivät tutustumassa Pukinmäen eri järjestöjen ja toimijoiden rastipaikkoihin ja keräsivät rukseja. Kerättyään vähintään kuusi ruksia saattoi osallistua yllätyspalkintojen arvontaan. VPK:n rastipisteellä Alepan edustalla riitti kävijöitä heti aamukymmenestä lähtien kun tapahtuma alkoi.

-On oikein mukavaa, että omalla kylällä tapahtuu. Kiva tapahtuma lapsille lähellä. Lauantaiaamun ulkoilu lasten kanssa hoituu tässä samalla, kiitteli Aino Eskola.

Hänen lapsensa Jussi ja Suvi tutkailivat innostuneesti paloauton kalustoa ja istuivat paloauton ohjaamossa.

Pukinmäen kirjastossa järjestettiin yhtenä rastipisteenä nukketeatteriesitys Pikkukulkuri, joka oli huippusuosittu lapsiperheiden keskuudessa. Riika ja Jaakko Nick katsoivat esitystä yhdessä Elias ja Otso -lastensa kanssa.

-Ainahan kaupunginosatapahtumat ovat mukavia. On paljon porukkaa liikkeellä ja tulee käytyä paikoissa, joihin ei tulisi muuten mentyä. Kirjastossa tulee toki muulloinkin käytyä, mutta nyt seuraavaksi olemme menossa tutustumaan Pukinmäen Kuvataidekouluun.

Erittäin suosittu oli myös Lions -nuorten eli Leojen pyörittämä rastipiste Tee vanhukselle kortti.

Saga-Lucia, 5, ja Flora-Lida, 2, askartelivät kortteja, jotka Lions Club lähettää Madetojankujan ja Syystien palvelutalojen asukkaille. Yhden kortin taakse kirjoitettiin ”hyvää syksyä”.

-Tosi hieno idea järjestää tämä, koska lapset tykkäävät askarrella. Kotona ei tulisi postikortteja tehtyä. Täällä on materiaalit valmiina ja kortit toimitetaan perille. Uskon, että kortit tuovat iloa vanhuksille, äiti Tiina-Liisa Wonnemann kertoi.

Pukinmäen VPK:n päällikkö Kimmo Ruusuvuori koki, että Puxun Rastit ja muut vastaavat yleisötapahtumat ovat hyödyllinen keino rekrytoida ihmisiä mukaan vapaaehtoistöimintaan ja harrastuksiin.

-Pukinmäki-päiviltä saatiin viime keväänä muutama henkilö lisää. Pihlajamäki-päivässä olimme myös mukana muutama viikko sitten ja sieltä saimme kaksi uutta innostunutta mukaan. Kun ollaan esillä, saadaan enemmän harrastajia mukaan.

-Nuoriso-osasto on voitu käynnistää uudestaan tänä syksynä. Neljään-viiteen vuoteen meillä ei ollut nuoriso-osastoa ollenkaan, kun vetäjistä oli pula. Nyt on saatu aktiivisia nuoria ja aikuisia vetäjiä mukaan, Kimmo Ruusuvuori iloitsi.

Rekrytointi oli mielessä myös Lions Club Helsinki Pohjoisen aktiiveilla, joiden rasti oli Pukinmäen kirjastolla.

-Olemme paikallinen yhteisö ja haluamme olla näkyvästi esillä alueen tapahtumissa. Tätä kautta tulee jonkun verran ihmisiä mukaan toimintaamme. Esimerkiksi Mauri on tullut, kertoi Juha Eskelinen.

-Tulin käymään tällaiseen rastipisteeseen ja Lions Clubin toimintaa esittelemässä olleet henkilöt kyselivät, tulenko mukaan toimintaan. Kiinnostuin, koska olen aiemmin ollut mukana vanhempaintoiminnassa ja koulutoiminnassa, Mauri Rantanen sanoi.

Lions club Helsinki Pohjoinen on yhdessä Malmittarien Lions-clubin kanssa perustamassa 16-29-vuotiaille tarkoitettua nuorisoklubia eli Leo-klubia. Se järjesti Pukinmäen kirjastossa olleen vanhusten postikorttien askartelupisteen.

Puxun Rastit koordinoi 40-vuotias Pukinmäki-seura ja mukana oli 20 rastikohdetta.

Jani Jakonen

Edellinen artikkeliSotiemme arvoitukset – osa ratkesi, osa ei
Seuraava artikkeliMalmin läpi virtaava puro sai uusia talkoolaisia