KoLe-57 ratkaisuhetkillä PuMaa vahvempi

lentopallo
PuMa-Volleyn joukkue ei vieläkään yltänyt oikealle tasolleen. Kaivan kuvaajan nimen sulle erikseen toisesta viestistä. Kuva Paul Laurell

PuMa-Volleyn naisten 1-sarjajoukkue sai vastaansa sarjan toisessa kotiottelussa KoLe-57:n Kouvolasta. KoLe vei pisteet PuMan kotiluolasta lopulta suoraan kolmessa erässä luvuin 0-3 (24-26, 23-25, 19-25).

PuMa joutui aloittamaan ottelun varanaisisena. Jo ensimmäisessä pelissä huilanneen Minttu Junnon lisäksi sunnuntain vahvuudesta puuttui keskitorjuja Assi Vainikka. Vainikan tontin otti joukkueen kapteeni Anni Jyrkinen, joka pelasikin varsin tasaisen ottelun. Toisena keskitorjujana aloitti Johanna Tolvanen, yleispelaajina Mira Järveläinen ja Vilhelmiina Prihti ja hakkurin tontilla tutusti Oona Laurell. Liberoina vuorottelivat Siia Suonperä ja Sara Tiihonen. Passarina ottelun aloitti nyt Mette Helminen. PuMan sairaslista sai kuitenkin jatkoa, kun Helmisen ottelu päättyi lyhyeen; passarin nilkka taittui tiukassa väännössä verkolla jo ennen ensimmäisen erän puolta väliä. Tilalle tullut Elina Lind pelasi johti PuMan peliä siten ottelun loppuun saakka.

Ottelu oli kauttaaltaan varsin tasaista vääntöä KoLen ollessa kuitenkin pelissä koko ajan hieman niskan päällä. Erityisesti erien loput KoLe pelasi kylmäpäisesti samaan aikaan kun PuMan joukkueelle tuli turhan paljon suoria virheitä. KoLe syöttöpeli oli vahvaa ja se tekikin aloitussyötöllä peräti 17 suoraa pistettä. Vaikka hyökkäyksissä PuMan Prihti, Laurell ja Järveläinen olivat omissa korkeuksissaan ja tekivät myös ajoittain komeita hyökkäyspisteitä ohittamalla tai ylittämällä vastustajan torjunnan, virheitä tuli myös paljon ja loput pallot KoLe puolusti uhrautuvasti.

-Harmittaa tällä hetkellä naisten puolesta todella paljon. Näen, että kentällä kyllä yritetään tehdä asioita, mutta tulokset eivät ole lähellekään sitä mihin tämä joukkue ja yksilöt oikeasti pystyvät, purki tuntojaan joukkueen valmentaja Juho Rajala ottelun jälkeen.
-Tätä ei kuitenkaan auta alkaa märehtimään, vaan nyt meidän jokaisen on lyötävä työhanskat entistä syvemmälle käsiin ja alettava hommiin.
Kotijoukkueen joukkueen parhaana palkittiin Oona Laurell, joka oli PuMan tehokkain, mutta jolle myöskin sattui tavallista enemmän virheitä hyökkäyspäässä. KoLen parhaana palkittiin läpi ottelun hyvin syöttänyt, vastaanottanut ja hyökännyt Veera Salomäki. Yleisö sunnuntaina Puistolan urheilutalolla oli varsin mukavasti, lähes sata.

PuMan kausi jatkuu nyt pohjoisen kiertueella. Ensin joukkue suuntaan Ouluun Kiskon vieraaksi lauantaina 6.10. ja sieltä Kuortaneelle 7.10. Seuraavat kotiottelu pelataan 13. ja 14. lokakuuta, kun vieraaksi Puistolaan saapuu LP Vampulan 1-sarjajoukkue Huittisista ja Puijo-Wolley (PuWo) Kuopiosta.

Seppo Siika-aho

Edellinen artikkeliKarate HEL on uusi nuorten kansainvälinen kisa: Karaten suurkisat taas Tapanilaan
Seuraava artikkeliSyksyn tuomaa