Karate HEL on uusi nuorten kansainvälinen kisa: Karaten suurkisat taas Tapanilaan

karate
Tapanilan Erän Karatejaoksen tammikuisissa karate HEL –kisoissa tullaan taas näkemään joukkueita ympäri Eurooppaa. Kuvassa brittejä viime vuoden Finnish Open Cupista. Kuva Teija Loponen

Tapanilan Erän Karatejaos järjestää Karate Hel Open -kilpailun Tapanilan Urheilukeskuksen Mosahallissa tammikuussa.

Kokemusta kansainvälisten kisojen järjestämisestä eräläisillä on muun muassa viime vuodelta, jolloin he toteuttivat mittavan kansainvälisen Finnish Open Cupin, johon osallistui noin 300 kilpailijaa. Sama on tavoitteena nytkin.

Erän karaten lajipäällikkö Maija Laaksonen on itse kokenut konkari niin kilpailijana kuin tuomarina. Hän aloitti karaten harrastamisen 8-vuotiaana jo 30 vuotta sitten. Erän Karatella on vuoden enemmän ikää ja tuon 31 vuoden aikana mukaan on tullut 350 harrastajaa ja vapaaehtoisia ohjaajiakin on 50.

Tuleviin 10-20-vuotiaiden kansainvälisiin kisoihin Maija on ilokseen saanut järjestäjiksi saman ydinjoukon kuin viime vuoden kisoissa ja jokainen jatkaa tutulla vastuualueellaan. Tärkeä apu on konkarikisajärjestäjä Tiina Bollström, joka on vuosi sitten koulutti kaikki kisojen toimitsijat.

Kymmenen hengen tiimin jäsenet ottivat kontolleen samat vastuualueet kuin edelliskerralla. Tehtäväalueita hoidetaan varsin itsenäisesti. Varsinaisena H-hetkenä vapaaehtoisia on mukana paljon enemmän, noin 50. Maija uskoo heitä tänäkin vuonna mukavasti löytyvän, kasassa on jo nyt 30 vapaaehtoista.

Odotuksissa on 300 nuorta kilpailijaa kymmenestä eri maasta ja tavoitteena lisäksi, että kilpailuissa tarvittavista 20 tuomarista puolet tulisi jälleen muista maista. Kansainväliset tuomarit nostavat kilpailijoidenkin silmissä kisan tasoa ja tuovat siihen omaa maustettaan.

Kilpailut toteutetaan yhteistyössä Suomen Karateliiton kanssa. Kisoissa on jälleen ammattivalokuvaaja paikalla ja kilpailijat saavat itselleen muistoksi kilpailuissa otettuja kuvia.

Teija Loponen