Innolla

teija loponen

Innostuneita ihmisiä on mukava katsella. Heistä huokuu elämänilo ja tekemisen riemu. Viime sunnuntaina Malmille Longinojan varteen kerääntyi valtaisa joukko eri-ikäisiä puron kunnostamisesta innostuneita ihmisiä. Moni oli mukana ensimmäistä kertaa. Paikalla nähtiin muun muassa jääkiekkoilija Lennart Petrell kiviä siirtämässä sekä pitkän poliittisen uran tehnyt ,WWF Suomen kunniaperustaja, luontokuvaaja ,Pertti Salolainen. Moni oli lähtenyt koko perheellä liikkeelle ja pienillekin lapsille riitti tehtävää kivien sankoihin keruussa. Talkoopäivästä kerromme tarkemmin seuraavassa numerossa. Longinojan varressa kulkevien ja sen maisemista nauttivien määrä tulee kasvamaan entisestään, kun luontopolku valmistuu syksyn aikana. Sen taulujen sijaintipaikkoja katsastetaan juuri tänään.

Innolla kierretään myös Pukinmäessä tulevana viikonloppuna. Puxun Rastit tutustuttavat alueen toimijoihin ja tarjontaan. Sekin on koko perheelle sopiva, maksuton tapahtuma. Seuraavana viikonloppuna on Pukinmäessä sitten juhlavamman tilaisuuden vuoro alueen kotiseutuyhdistyksen täyttäessä pyöreät 40 vuotta. Pukinmäki on yksi vanhimmista asuinalueistamme. Kartanon alue henkii vuosisatojen takaisia muistoja rakennuksineen ja Weisteen joulukoristetehdas on toiminut Pukinmäessä 1930-luvun alusta alkaen. Vanhan asutuksen ja teollisuuden rinnalla Pukinmäessä on myös varsin uutta rakennuskantaa puukerrostaloista lähtien. Sinne on myös suunnitteilla toimivampi keskusta-alue.

Alppikylässä ei olla innoissaan ainakaan yhden asian suhteen. Viime viikolla pidetyssä Helenin Tattarisuon lämpövoimalaa koskeneessa työpajassa juuri Alppikylä jäisi voimalan ja moottoritien puristuksiin. Eikä iloisia olla Puistolassakaan, sillä esittelyaineiston perusteella rekkaralli voimalaan tapahtuisi Suurmetsäntien kautta. Varsin laajalta alueelta on innolla osallistuttu näihin asukasiltoihin ja työpajoihin, vaikka asukkaista tuntuukin, ettei mielipiteillä ole vaikutusta tehtävään päätökseen. Tuostakin tilaisuudesta tarkemmin ensi viikon lehdessä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliYmpäristötarkastajille tulevissa rottailmoituksissa ei näy piikkiä
Seuraava artikkeliRoskaongelma kuriin kuvin