Puistolan asemalle ei luvassa remonttia

Puistolan asema
Puistolan aseman tunnelin valvonta ja kunnossapito kuuluu Helsingin kaupungille. Liikennevirastolle kuuluu laituri ja sille vievät raput hisseineen. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Puistolan alueen tulevaisuuteen kuuluu asemanseudun kaavamuutoshanke, jossa mietitään samalla alueen julkista tilaa. Ajatuksena on laatia ensimmäisessä vaiheessa periaatteet täydennysrakentamiselle. Varsinainen rakentamiseen tähtäävä asemakaavoitustyö käynnistyisi arviolta vuonna 2020.

Helsingin kaupunki kertoo kaavoitusaikeistaan, kun se vastaa puistolalaisvaltuutettu Alviina Alametsän (vihr.) valtuustoaloitteeseen, jossa patistetaan kaupunkia parantamaan Puistolan asema-alueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Kaupunki lupaa, että kaavatyön yhteydessä tehdään aktiivista vuorovaikutusta alueen asukkaiden kanssa.

Kaupunginhallitus kertoo, että eri hallintokunnilta tulleen tiedon mukaan Puistolan asemanseutua on kehitetty viime vuosina lähiöprojektirahalla, jolla on parannettu alikulkuja ja lisätty polkupyöräpaikkoja. Suutarilan aluesuunnitelmassa vuosille 2008-2017 esitetyt Tapulinaukion ja Maatullinaukion kunnostukset ovat kuitenkin tekemättä.
Aluesuunnitelma on tarkoitus päivittää noin viiden vuoden kuluttua, jolloin Puistolan tilannetta ja merkittävimpiä kunnostuskohteita kartoitetaan yhdessä asukkaiden kanssa. Ennen sitä kaupunki saattaa tehdä Puistolan asemalla pieniä korjauksia.

Myös valtion Liikennevirasto on kommentoinut aloitetta. Virasto ilmoittaa, ettei sillä ole näköpiirissä tehdä asemalle mitään remonttia.
Liikenneviraston mukaan asemalla on kattava tallentava kameravalvontajärjestelmä, jota seurataan viraston turvavalvomosta. Asema-alueella kiertää turvapartioita ja niitä virasto saa tarpeen tullen lisää.
Vastuunjaon Liikennevirasto ilmoittaa menevän niin, että sille kuuluu laiturialue, sinne nousevat portaat ja hissit. Kaupungille kuuluu alikulkutunneli sekä Tapulikaupungintien ja radan vierustan kevyen liikenteen väylälle nousevat portaat.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliKrista Välkkilän satukirja naurattaa ja opettaa
Seuraava artikkeliAsumismenojen nousu sapettaa Koillis-Helsingissä